Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zeman míří s AS do Pescary, kterou po dvaceti letech dostal do ligy

Pescara (Itálie) - Návrat s fanfárou čeká o víkendu trenéra fotbalistů AS Řím Zdeňka Zemana. V Pescaře, kterou dovedl v minulé sezoně do italské nejvyšší soutěže, ho netpělivě očekávají domácí fanoušci. Vůbec jim nebude vadit, že usedne na lavičku hostujícího týmu. Sám český kouč se netají tím, že se na zápas hodně těší.

Trenér AS Řím Zdeněk Zeman
zdroj: Isifa/EPA

"Vím, že mi v Pescaře chystají uvítání, ale taky vím, že by chtěli body... Těším se," uvedl Zeman. Na hře římského klubu v Pescaře nic měnit nehodlá. "Budeme hrát můj fotbal," dodal pětašedesátiletý český trenér.

V Pescaře nedělním soubojem žijí. Fanoušci připravují transparenty, na kterých má být nápis "Tentokrát bez soupeře, je to přátelák". "Zápas bude kvůli osobě Zemana ohromně sledovaný," uvedl prezident Pescary Daniele Sebastiani. "Zápas bude svátek pro město i pro mě samotného, vždyť pan Zeman mě trénoval v Laziu Řím," doplnil nový kouč Pescary Cristiano Bergodi.

Zeman na působení v Pescaře stále rád vzpomíná. Nevyloučil, že by se někdy mohl do přímořského města vrátit. "Nikdy neříkej nikdy. Kromě fotbalových vzpomínek mi teď nejvíc chybí moře, měl jsem ho deset kroků od domu," prohlásil Zeman.

Zeman o působení v Pescaře:

AS Řím po jeho příchodu figuruje na šestém místě a na vedoucí Juventus Turín ztrácí dvanáct bodů. Je ale nejofenzivnějším týmem ligy, když nastřílel už 30 branek. Na druhou stranu jich ale 23 inkasoval.

"Někteří si mysleli, že každý zápas vyhrajeme 5:0, ale to přece v Serii A nejde. Kromě jednoho zápasu (na Juventusu) jsme hráli vždycky dobře, body jsme někdy ztratili kvůli tomu, že jsme nedokázali náš styl praktikovat celých 90 minut," uvedl Zeman.

Radost hráčů AS Řím
zdroj: EPA autor: LUCA ZENNARO

Po prohře v římském derby s Laziem mu vedení klubu i američtí majitelé vyjádřili plnou důvěru. "Podle mě to vyjádření bylo spíš pro lidi okolo. Naše vztahy s vedením jsou od prvního dne pořád stejné. Pro mě je to motivace, dívám se dopředu," uvedl Zeman.

Připustil ale, že určitý tlak samozřejmě cítí. "Jsem trenér a jsem zodpovědný za všechno, co se kolem mužstva děje. Tak to prostě je. Ano, chci vyhrávat, na druhou stranu nejsem posedlý po výhrách za každou cenu. Fanoušci se fotbalem musí bavit a hráči z něj mají mít radost a zároveň musí mít osobní progres," dodal Zeman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články