Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zeman jde do Rakouska restartovat kariéru

Vídeň - Fotbalista Martin Zeman definitivně odchází ze Sparty Praha do Admiry Wacker Mödling. Talentovaný levonohý záložník, jehož slibná kariéra se zadrhla kvůli problémovému chování, se domluvil v rakouském klubu na ročním hostování. Admira navíc od Sparty získala opci na případný pozdější přestup. Dvaadvacetiletý Zeman byl v novém působišti na testech od minulého týdne a budoucího zaměstnavatele přesvědčil o svých kvalitách i přesto, že si přivodil v přípravném utkání menší svalové zranění.

Nováček rakouské ligy má nyní vedle Patrika Ježka v kádru dalšího českého hráče. "Za hráče i naši agenturu bych chtěl poděkovat Spartě, že umožnila tohle řešení, které by mohlo najít vhodné řešení pro nadějného fotbalistu. Jde o podobný tým, jaký kdysi našel Petr Čech v Rennes - malý klub, který však má za sebou silného a aktivního majitele," uvedl hráčův agent Pavel Zíka, podle kterého by Zeman měl po doléčení zranění už příští týden naskočit do plného tréninku.

Zeman byl považován za jeden z největších českých talentů, před lety se o něj zajímal dokonce Real Madrid. Jenže kvůli svému vystupování byl opakovaně vyřazen z prvoligového kádru a Sparta s ním definitivně ztratila trpělivost. Z české ligy odchází s bilancí 57 utkání, čtyři góly. Admira odstartuje svůj boj v nejvyšší soutěži v sobotu na půdě Rapidu Vídeň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články