Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Zeman: Džeko znovu ukázal, jak kvalitním útočníkem je

Řím - Bosenský fotbalista Edin Džeko se znovu připomněl českým fanouškům, když hattrickem sestřelil Plzeň a zařídil AS Řím výhru 4:1 v Evropské lize. I jediný střelec Plzně Martin Zeman po zápas musel uznat, o jak kvalitního útočníka se jedná.

Martin Zeman (vpravo) v utkání s AS Řím
zdroj: AP autor: Andrew Medichini

"Každý, kdo sleduje fotbal, ví, že je to výborný útočník. Ne nadarmo prošel kluby jako Wolfsburg a Manchester City. Teď nám ukázal proč. Je silový, rychlý, umí to s balonem a umí dávat góly," řekl Zeman.

Nechtěl spekulovat, zda se Džeko tak prosazoval i kvůli absenci klíčového obránce Plzně Romana Hubníka. "To jsou spekulace, těžko říct. Hubňa (Hubník) prostě nebyl, tak to musíme brát. Neodehráli jsme úplně strašidelný zápas. Je to AS Řím, my jsme v uvozovkách jen Plzeň. Oni jsou světová špička, my s nimi 70 minut drželi krok, ale pak rozhodla jejich kvalita," dodal.

Mrzelo ho však, že Plzeň nevyužila svou velkou šanci na 2:2, kdy Marek Bakoše trefil jen brankáře. "Měli jsme tam dobrou šanci na srovnání. Místo toho dal vzápětí Řím na 3:1 a pak už to dohrával v pohodě," hodnotil Zeman.

Je nám líto, video expirovalo.
Zeman: Sáhli jsme si na dno, bylo to náročné

Třetí gól Římanů dal Diego Perotti nádherným lobem kopem "rabona", při kterém překřížil nohy. "Já myslím, že chtěl centrovat, ale spadlo to do brány. Vypadá to krásně, ale kdyby to bylo chtěné, bylo by to lepší," prohlásil plzeňský záložník.

Sám se trefil v 18. minutě hlavou po centru Jana Kovaříka a srovnával na 1:1. "Nejsem si jistý, jestli jsem za dospělé někdy nějaký gól hlavou dal. Vlastně jo, v Příbrami jeden. Ale tenhle byl zvláštní tím, že byl na AS Řím," vzpomínal Zeman.

"Jsem za něj rád, ale když nevyhrajeme, tak jsem stejně zklamaný. Kdyby byly body, bylo by to lepší, hřálo by to určitě, ale takhle ne. Vyměnil bych ho za body," dodal.

Prohra pro Plzeň znamená vypadnutí ze soutěže. Zeman se spoluhráči se však bude alespoň snažit v závěrečném duelu ve skupině s Austrií Vídeň ukončit sérii 14 zápasů v evropských pohárech bez vítězství.

"Jsme venku, nedá se bohužel nic dělat, život půjde dál. Máme ještě jeden zápas a chceme ho vyhrát, abychom aspoň tu jednu výhru ve skupině měli. Chceme zastavit i tu černou šňůru bez vítězství v Evropě, fanoušci si to zaslouží, určitě se o to popereme," slíbil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články