Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Železná jedenáctka a tribuna po Kvašňákovi: Sparta slavila výročí

Praha - Historie sparťanského klubu se začala odvíjet v roce 1893, tedy před 120 lety. Sparta si výročí připomíná řadou akcí, kupříkladu i pamětními tramvajemi, oslavy pak vyvrcholily na Letné před utkáním s Mladou Boleslaví. Na hřiště přišla tzv. Železná jedenáctka klubových ikon, hlavní tribuna stadionu zase byla pojmenována po Andreji Kvašňákovi. Hráči samotní k oslavám přispěli vysokým vítězstvím 4:1.

Mezi hlavními oceněnými byl již zesnulý Andrej Kvašňák, jehož syn spolu s majitelem klubu Danielem Křetínským pokřtil bronzovou plaketu pro Sparťana století, kterým byl někdejší záložník zvolen před deseti lety. K slavnostní atmosféře duelu, k němuž hráči nastoupili v černých retro dresech, přispěli i fanoušci. První celostadionové choreo předvedli po deseti minutách hry, kdy většina z nich mávala vlaječkami v barvách Sparty, zatímco další příznivci vytvořili z černých papírů číslovku 120.

Vítězslav Lavička:

"Měli jsme motto - orámovat oslavy vítězstvím a dobrým výkonem, a jsem moc rád, že to tak dopadlo."

Červené, modré a žluté vlaječky se vrátily pět minut před poločasem doprovázeny opět velkou číslovkou 120, sparťanskými znaky a nápisem "Nejstarší český fotbalový klub". Závěrečné představení tribun přišlo na řadu na konci zápasu, kdy stadion sborově zpíval a hráče na oslavu vítězství doprovodil mexickou vlnou.

"Každý, kdo přišel na stadion a kdo má Spartu na srdci, si to dneska musel užít," řekl útočník Roman Bednář, který v poslední minutě pečetil čtvrtou brankou vítězství letenského celku. "Atmosféra byla super. Ale na hřišti to moc nevnímáme, jsme tam přece jen od něčeho jiného, než abychom se kochali," doplnil ho stoper Mario Holek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články