Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Zelený: Jeden zápas Ligu mistrů nedělá, ale užíváme si to

Takový výsledek na Spartě snad ani nečekali. A neočekával jej ani Jaroslav Zelený. Sparta vyhrála nad Salcburkem při svém návratu do Ligy mistrů 3:0. Zelený vyzdvihl, že klíčová byla efektivita v zakončení, navíc gól vstřelený hned ve druhé minutě zápasu strhnul fanoušky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zelený po Salcburku: Dopředu jsme byli extrémně efektivní

Návrat do Ligy mistrů po 19 letech dopadl nad očekávání. Sparta zaskočila soupeře, který v poslední době v elitní soutěži zdomácněl. "Jsem šťastný, jak jsme to zvládli. Myslím, že nikdo z nás takový výsledek nepředpokládal. Byli jsme efektivní v zakončení, dali jsme dva góly, kdy oni nebyli úplně zformovaní. Rychlý gól strhnul fanoušky, vedení 2:0 byla výborná výchozí pozice po prvním poločase," řekl Zelený.

Ve chvíli, kdy skončil zápas v Praze a teprve se blížil výkop čtyř večerních utkání, se Sparta v jediné společné tabulce dělila o druhé místo s Aston Villou za vedoucím Bayernem Mnichov. "Mohl by se pískat konec už teď… Ale jsme na začátku, to spíš jen tak s nadsázkou," usmál se rodák z Hradce Králové.

Čeští šampioni mají hned po prvním utkání jistotu, že v Lize mistrů neskončí bez bodu, jak se to stalo poslednímu českému zástupci Plzni. "Je to hezké, teď si to chviličku budeme všichni užívat, jak my, tak fanoušci. Ale dalším zápasem to končí, musíme zase zvládat další utkání," uvedl český reprezentant nejen s výhledem na příští kolo ve Stuttgartu, ale i další zápasy s giganty, jakými jsou Manchester City, Atlético Madrid, Inter Milán či Leverkusen.

Jenom Zelený a Veljko Birmančevič už měli ze současného kádru s Ligou mistrů zkušenosti. Odchovanec hradeckého fotbalu si ji zahrál na podzim 2019 se Slavií, proti Barceloně, Dortmundu a Interu Milán se tehdy vítězství nedočkal. "Už je to pět let, mé zkušenosti jsme před zápasem moc nerozebírali, i když se vědělo, že jsem si Ligu mistrů zkusil. Důležité je, že teď mám konečně první výhru."

Tehdy v zimě po skončení skupiny Ligy mistrů Slavii opustil a zamířil do Mladé Boleslavi, později do Jablonce. Už ani nepočítal, že se do elitní soutěže ve svém věku vrátí. "Někdy jsou cesty nevyzpytatelné, což u mě platí. A jsem za to moc rád," řekl Zelený.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články