Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zelenku nikdo nechce, míří proto do divize

Praha - Lukáš Zelenka válel za Spartu, podíval se do Ligy mistrů, nakoukl i do reprezentace. A přestože mu je teprve dvaatřicet, s profesionálním fotbalem končí. Nabídka nepřicházela, a tak se rozhodl zamířit do divizního Prostějova.

Lukáš Zelenka
zdroj: ČTK

Přitom ještě loni na podzim hrál nejvyšší maďarskou soutěž za Honvéd Budapešť. "Nepotřebuju se honit za penězi, nejsem zlatokop," řekl v rozhovoru pro server iDnes.cz. Je si vědom toho, že by ještě mohl pár let na vrcholové úrovni hrát. Sám sebe se však ptá, zda by to mělo nějaký smysl.

"Abych každý den tvrdě trénoval, neměl vůbec čas na rodinu, a pak za to stejně nedostával peníze, protože kluby pravidelně neplatí... To fakt nemám zapotřebí," uvedl v narážce na svou poslední štaci. "Měl jsem tam smlouvu ještě na rok a půl, ale po podzimu si mě zavolali a zkoušeli mi kontrakt vypovědět," dodal záložník, jenž si za svou kariéru připsal starty i v belgickém Westerlo nebo tureckém Manisasporu.

V dobrém neodcházel ani ze Slovácka, kam přišel v roce 2009. Klubu sice pomohl k záchraně, jenže pak byl vyřazen z mančaftu a několik měsíců fotbal vůbec nehrál. Má ale i pozitivní vzpomínky. "Hlavně na perfektní fanoušky," uvedl.

Teď bude nejspíš kopat za Prostějov, byť by raději zakotvil třeba v některém z polských klubů. Podle prvních dojmů je na tom však Prostějov lépe než Honvéd. "Možná, že tam půjde i můj bývalý sparťanský spoluhráč Michal Pospíšil, takže bychom mohli jezdit spolu." A z toho, že by na něj lidé pokřikovali, si velké starosti nedělá. "Tak to vlastně bylo i v lize," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články