Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ze zavřeného se stalo otevřené. Barcelona může kvůli zranění Dembélého opět posilovat

Přestupní okno už je sice ve Španělsku zavřené, fotbalisté Barcelony přesto budou moci nakupovat. A to v následujících 15 dnech. Vedení katalánského klubu dostalo od federace a La Ligy speciální povolení kvůli zranění útočníka Ousmane Dembélého, který bude chybět půl roku.

Ousmane Dembélé
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Marius Becker

Pravidla ve Španělsku umožňují klubům nouzově podepsat hráče, pokud dokážou, že někoho z týmu budou postrádat minimálně pět měsíců. Lékařská komise La Ligy potvrdila, že Barcelona splňuje podmínky. Dvaadvacetiletý Francouz Dembélé absolvoval minulý týden ve Finsku operaci stehenního svalu.

Nařízení také stanovují, že klub může přivést pouze volného hráče nebo hráče registrovaného ve španělském klubu. Za Barcelonu však může nastoupit pouze v domácí soutěži, v Lize mistrů nikoli. Pokud některý z týmů Barceloně pomůže, nemůže přivést náhradu.

Kromě Dembélého postrádají "Blaugranas" i Luise Suáreze, který v první polovině ledna podstoupil operaci menisku v pravém koleně. Po zákroku klub uvedl, že třiatřicetiletý Uruguayec bude chybět zhruba čtyři měsíce.

Barcelona si situaci s nedostatkem útočníků sama zkomplikovala tím, že koncem ledna uvolnila na hostování Carlese Péreze a Abela Ruize. Z útočníků jí zbývají jen Lionel Messi, Antoine Griezmann a Ansu Fati.

Podle deníku Mundo Deportivo by druhý celek španělské ligové tabulky mohl přivést Ángela Rodrígueze z Getafe nebo Lucase Péreze z Alavésu. Rodríguez vstřelil v aktuálním ročníku 14 soutěžních branek, z toho deset v La Lize. Pérez dal v lize o gól méně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články