Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ze soupeřů přátelé. Fanoušci Dortmundu nabízeli po útoku příznivcům Monaka nocleh

Dortmund – Říká se, že fotbal sbližuje. Pravdivost tohoto hesla se naplno ukázala během úterního útoku na autobus Dortmundu před úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů. Poté, co bylo střetnutí odloženo na středu, začali na sociálních sítích příznivci Borussie nabízet fanouškům Monaka ubytování a pohoštění zdarma. Hosté zase ještě na stadionu podpořili pokřikem svého soupeře. Textový on-line přenos z utkání sledujte na webu ctsport.cz od 18:45.

"Dortmund, Dortmund, Dortmund…", neslo se Signal Iduna Parkem. Pokřik však nešel překvapivě z kotle domácích fanoušků, ale ze sektorů hostů. Ne, že by snad monačtí příznivci změnili v Německu barvy. Chtěli však podpořit soupeře, jehož tým během cesty na zápas zastavil bombový útok, při němž byl zraněn obránce Mark Bartra.

To však nebylo poslední gesto solidarity, které se večer událo. Odložení zápasu na středu znamenalo problém pro celou řadu fanoušků Monaka. Těch přijelo do Dortmundu několik tisíc a spousta z nich neměla zařízené ubytování. V ten moment přišla pomoc od příznivců domácích.

Na oficiálním twitterovém účtu Dortmundu se objevila zpráva s hashtagem #BedForAwayFans, přes který hosté mohli hledat nabídky na ubytování od příznivců Borussie. Na sociálních sítích se poté okamžitě rozjela velká akce.

Někteří příznivci nabídli jedno místo, jiní třeba pět až deset. S pomocí přispěchalo i samo Monako, které svým fanouškům slíbilo proplacení noclehu do částky 80 euro, tedy cca 2200 Kč. Velká část Monackých však raději sáhla po pomoci od soupeře, kde kromě střechy nad hlavou nalezla večeři, pivo a nové přátele.

Od 18:45, kdy je na programu náhradní termín úvodního čtvrtfinále, už zase oba tábory budou fandit opět svým oblíbeným barvám. Večerní akce však ukázaly, že solidarita mezi fanoušky ještě zdaleka nevymřela

Je nám líto, video expirovalo.
Útok na Dortmund byl cílený, fanoušci předvedli velkou solidaritu

Hlavní zprávy

Nejčtenější články