Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Že odchod Barcelony je jako smrt? V PSG jsem mnohem živější, řekl po premiéře Neymar

Paříž – Premiéra v dresu Paris St. Germain mu vyšla na jedničku. Gólem a přihrávkou Neymar pomohl ve francouzské lize k triumfu výhrou 3:0 nad Guingampem a po zápase zářil spokojeností. Nejdražší fotbalista světa cítí, že dal první odpověď kritikům, kteří odsoudili jeho přestup z Barcelony za rekordních 222 milionů eur (asi 5,8 miliardy korun).

Neymar (vlevo) se raduje ze vstřelené branky se spoluhráči z PSG
zdroj: REUTERS autor: Benoit Tessier

"Lidé myslí, že odejít z Barcelony je jako zemřít, ale opak je pravdou. Cítím se tady živější než kdy předtím. Jsem velmi šťastný. Země, město a tým se změnily, ale fotbal je stejný," řekl Neymar.

Favorizovaní hosté v prvním poločase marně obléhali obranu Guingampu, kterou zlomil až vlastní gól Jordana Ikoka v 52. minutě. Poté Neymar pasem za obranu vyzval ke skórování kanonýra Edinsona Cavaniho. V závěru si role vyměnili a pětadvacetiletý Brazilec snadno zakončil do prázdné branky.

"Cena pro nejlepšího hráče zápasu i vstřelený gól mě těší, ale důležitější je, že jsme zvítězili. Odehráli jsme opravdu skvělé utkání," prohlásil Neymar, který při premiéře na hřišti vydržel celých 90 minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Neymar se v PSG uvedl gólem a přihrávkou na další

Má pocit, že do nového mužstva rychle zapadl. "Věděl jsem, že Cavani je skvělý fotbalista a mohli bychom si dobře rozumět. Je snadné s ním hrát stejně jako s Ángelem (Di Maríou) a dalšími výbornými spoluhráči. Časem to bude ještě lepší," konstatoval hvězdný křídelník.

Za svůj výkon si Neymar vysloužil chválu i od spoluhráčů. "Myslím, že ukázal, proč ho PSG chtěl získat - aby byl efektivní a pomáhal týmu k dobrým výsledkům. Všichni jsme na něj byli moc zvědaví a hrál opravdu dobře. Bezpochyby jsme s ním silnější," prohlásil obránce Dani Alves.

"Neymar je jedinečný. To ani nemusím říkat, protože to vidíme každý den. Ukázal své kvality z Barcelony a brazilské reprezentace. Jsme rádi a poctěni, že ho tu máme, hodně nám pomůže," doplnil další Brazilec záložník Thiago Motta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články