Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Že nám s Hapoelem stačí remíza? Na to nesmíme koukat, má jasno Trpišovský

Hlavně nepodlehnout dojmu, že k postupu do play-off Evropské ligy stačí nerozhodný výsledek. Tak zní přání trenéra fotbalistů Slavie Jindřicha Trpišovského před čtvrtečním utkáním 5. kola skupinové fáze proti Hapoelu Beer Ševa. Zkušeného stratéga zároveň těší, že navzdory značnému zemětřesení v kádru v poslední době navazuje současné mužstvo na mezinárodní scéně na výkonnnost z předchozích dvou let.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Čeští mistři mají po třech vítězstvích v řadě už 9 bodů, stejně jako Leverkusen. Naopak Beer Ševa s Nice získaly doposud 3 body. Hapoel proto musí k udržení naděje na postup v Edenu na rozdíl od domácích vyhrát.

"Jestli nám stačí remíza, na to nesmíme vůbec koukat. Je to to nejzrádnější, co může být. Čeká nás zápas, který chceme vyhrát. Musíme hrát tak, jak jsme zvyklí. Nejsme tým, který umí nebo by chtěl hrát na remízu," řekl Trpišovský.

"Kdybychom něco měnili, nebylo by to pro nás dobré. Je to podobná situace jako před dvěma lety s Petrohradem, jen tenkrát to byl poslední zápas," připomněl Trpišovský utkání s ruským celkem z prosince 2018, které jeho tým vyhrál 2:0, díky čemuž postoupil do vyřazovací fáze, kde došel až do čtvrtfinále.

Úvodní duel ve skupině s Hapoelem prohrála Slavia v Izraeli 1:3. "Myslím, že mužstva jsou teď v jiném rozpoložení, než byla tenkrát. Hra Beer Ševy je pořád stejná, ať to bylo v Nice, v Leverkusenu, anebo v domácí soutěži. Jejich největší zbraní jsou rychlé protiútoky, hrajou ze zataženého bloku," popsal čtyřiačtyřicetiletý rodák z Prahy.

Vršovického celku se ujal v prosinci 2017. V sezoně 2018/19 došel s mužstvem v Evropské lize mezi osm nejlepších, v následujícím ročníku se Pražané představili po dvanácti letech v Lize mistrů. Trpišovského těší, že o rok později mají jeho svěřenci na dosah další úspěch v evropských pohárech, přestože tým prošel výraznou změnou.

"Minulý týden jsem koukal na první poločas zápasu, který jsme tady hráli (loni v březnu v osmifinále Evropské ligy) se Sevillou. Obměna týmu je obrovská. Jsem rád, že jsme ve skupině, do níž nám nalosovali špičkový bundesligový a francouzský tým, a my máme kolo před koncem šanci na postup," prohlásil Trpišovský a dodal:

"Moc si vážím toho, že kluci navazují na dvě sezony předtím, které tady odvedli hráči, co už tady nejsou, a že tenhle tým a kluci jsou schopní na mezinárodní půdě jít v jejich šlépějích."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články