Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Že můžeme jen překvapit, je naše výhoda, myslí si Limberský a vtipkoval o české Barceloně

Barcelona je jediným týmem, který v letošní sezoně evropských pohárů dokázal porazit Sporting Lisabon. David Limberský proto s úsměvem zavzpomínal na doby, když byla Plzeň považována za českou Barcelonu a doufá, že na Katalánce dokážou navázat. S plnou vážností ale vzápětí dodal, že Viktoria před úvodním střetnutím osmifinále Evropské ligy není favoritem, což by jí mohlo svědčit. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 20:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

David Limberský
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Barceloně navíc k vítězství na stadionu Josého Alvaladeho pomohl až vlastní gól Sebastiána Coatese. Jinak domácí remizovali s Juventusem nebo Astanou a porazili Olympiakos. "Dřív jsme bývali česká Barcelona, tak uvidíme. Ne, dělám si srandu. Samozřejmě jsou favoriti a my můžeme jenom překvapit, což může být naše výhoda," řekl Limberský novinářům.

Lídr české ligy může mezi nejlepší osmičku soutěže postoupit poprvé v historii. V roce 2013 Viktoria nestačila v osmifinále Evropské ligy na Fenerbahce Istanbul, o rok později vypadla s Lyonem. "Bavili jsme se o tom, že jsme nejdál došli do osmifinále. Ta výzva je veliká, na druhou stranu nejsme favoriti," podotkl bývalý reprezentant.

Svěřenci Pavla Vrby v sobotu kvůli namrzlému hřišti nehráli ligu v Ostravě, takže budou devět dní bez soutěžního utkání. "Jsme radši, když máme zápasové vytížení a hrajeme pravidelně. Bohužel nám to narušil zápas v Ostravě. Nemyslím si, že je to pro nás výhoda. Já o tom nerozhoduju, ale samozřejmě bych radši hrál," uvedl Limberský.

Jaké jsou šance Plzně? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Sporting je podle něj obrovsky silný tým. Kapitánem je záložník William Carvalho, brankářskou jedničkou další vítěz Eura 2016 Rui Patrício a nejlepším střelcem Bas Dost. Do kádru Sportingu patří i bek Fábio Coentrao, který hostuje z Realu Madrid, nebo bývalý stoper Barcelony Jérémy Mathieu.

"My takové hráče, kteří vyhráli Ligu mistrů, v týmu nemáme. Myslím, že naše přednost je v týmu jako celku. Oni mají individuality, takže to bude hodně náročný zápas," konstatoval Limberský. "Myslíme si, že známe jejich sílu. Viděli jsme je na videu a trenér nám k tomu něco řekl. Myslím, že budeme připraveni," přidal plzeňský odchovanec.

Největší sílu třetího týmu portugalské ligy vidí v ofenzivě. "Vepředu mají hrozně rychlé hráče a celá záložní řada plus útočník jsou hrozně moc dobří," uvedl Limberský. "Útočník Dost má velkou podporu právě ze záložní řady, i krajní obránci útočí. Myslím, že těží z hry celého týmu," dodal levý bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odletěla do Lisabonu. Limberský touží konečně projít do čtvrtfinále
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články