Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Že je Slavia favorit, je pro nás jedině dobře, řekl Mareček a doufá ve zlom

Praha – V posledních letech do derby šli jako favoriti vždy fotbalisté Sparty, nyní tato pozice patří Slavii. Podle záložníka Lukáše Marečka však tento fakt může letenským pomoci. Sparťané totiž z posledních tří zápasů s vršovickým rivalem dva prohráli a nyní doufají, že vzájemný duel by jim mohl pomoci probrat se ze špatné formy.

Lukáš Mareček
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Pro nás jedině dobře, že bude Slavia favorit. Je to pro nás motivace, abychom derby zvládli a ještě jí šlapali na paty," řekl Mareček. "Ale z vlastní zkušenosti víme, že ať už je Slavia první nebo my čtvrtí, tak derby nemá tak úplně favorita. Vždyť v posledních sezonách jsme byli první a Slavia byla u konce tabulky," dodal.

Pro Spartu jde navíc o jednu z posledních šancí, jak zachránit sezonu. V tabulce jí totiž patří až třetí místo a na druhou Slavii ztrácí devět a na první Plzeň deset bodů. "Bylo by dobré to zlomit. Kdyby se uspělo na Slavii, tak se můžeme odrazit k lepším výsledkům a hře," uvedl Mareček.

Sparta neprožívá nejlepší období, protože z pěti jarních zápasů dva vyhrála, jednou remizovala a dvakrát prohrála. Mareček si proto myslí, že letenskému celku přišla vhod dvoutýdenní reprezentační pauza, ve které se navíc tým mohl víc poznat s novým trenérem Petrem Radou.

"Přišel tři dny před zápasem a to nebyl čas něco nacvičovat," řekl Mareček na adresu bývalého reprezentačního kouče, který před třemi týdny nahradil odvolanou dvojici Tomáš Požár, David Holoubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Radu před derby trápí marodka v týmu

V prvním utkání pod Radovým vedením pak Sparta uhrála bezbrankovou remízu se Zlínem. "Teď jsme se mohli víc seznámit. Klade důraz na disciplínu, rychlost, důraz, osobní souboje a standardní situace," prohlásil šestadvacetiletý záložník, podle kterého budou právě osobní souboje cestou k úspěchu v derby.

"Připravovali jsme se na to. Nemůžeme se spoléhat na to, že je přehrajeme. Ale souboje k fotbalu patří, o to víc v derby, které je vyhecované," uvedl Mareček. "Proto je musíme vyhrávat a také sbírat odražené míče. To je poslední dobou náš největší problém," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články