Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zdraví drží, góly střílí. Toto jsem si přál, zápasů už jsem ztratil dost, řekl Černý

Doba temna, kdy laboroval s těžkým zraněním kolene, je pryč. Václav Černý se v posledních týdnech dostal do výborné formy a na sraz reprezentace přijel v dobrém rozpoložení jako autor pěti soutěžních branek z probíhajícího ročníku. Zejména duelem, kdy dvěma góly sestřelil PSV Eindhoven, o sobě dal hodně vědět. Čtyřiadvacetiletý křídelník nizozemského Twente z toho má samozřejmě radost, ale především je rád, že zdraví drží a pravidelně nastupuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti rozebírali na videu i poslední vzájemný zápas s Portugalskem

"S Twente nám nevyšel postup do skupiny evropských pohárů, což jsme si přáli, ale ligu jsme nastartovali dobře. Já osobně dávám góly. Jsem rád, že jsem od začátku sezony zdravý. Absolvoval jsem v pořádku přípravu, zdraví drží, takže mohu hrát zápasy. Jakmile konstantně hraju, tak fyzička a doufám, že i kvalita, jdou nahoru," řekl Černý.

Během kariéry musel už dvakrát na operaci s vazy v koleně, podruhé se na trávníky vrátil vloni v listopadu. "Koleno drží, všechno mám bez úlev. Naopak, mám nabitý program. Hráli jsme předkola pohárů přes celé léto, do toho liga. A teď jsem tady na reprezentaci, za což jsem rád. Přesně tohle jsem si přál, abych se vrátil do normálu, tohle mi vyhovuje. Čím víc zápasů, tím lépe pro mě. Za svou kariéru jsem jich dost ztratil," poznamenal Černý.

V nové sezoně se mu zatím střelecky daří. V závěrečném 4. předkole Evropské konferenční ligy dal za Twente jediný gól ve dvojzápase s Fiorentinou, s níž nizozemský tým těsně vypadl po porážce 1:2 venku a remíze 0:0 doma. V domácí soutěži se Černý blýskl proti silnému PSV a Twente je po sedmi kolech v tabulce páté.

"Byl to velký zápas. Chceme se narvat mezi top čtyři kluby, takže doma bychom chtěli tyhle soupeře porážet. Bylo super, že se to povedlo. Samozřejmě dva góly jsou pro útočníka příjemné, zvlášť pro mě. Takhle na začátek sezony určitě fajn. Co se týče gólů, tak by se dalo říct, že jeden z mých nejpovedenějších zápasů kariéry. Ale herně jsem měl podle mě i lepší zápasy," podotkl Černý.

K povedenému výkonu mu gratulovali i z klubu rivala PSV, Ajaxu Amsterodam, kde v minulosti působil. "Mělo to ohlas jak od lidí, co působí v Ajaxu, tak celkově v Holandsku. Já jsem hlavně rád, že jsem pomohl svému klubu a týmu. Byl to příjemný a vydařený víkend," řekl Černý.

V nominaci české reprezentace kvůli zranění chybí jeho spoluhráč z Twente a defenzivní univerzál Michal Sadílek. "Mrzí mě to, ale vzhledem k jeho zdravotnímu stavu bylo tohle chytřejší a lepší. Míša samozřejmě vždy chtěl jet, ale asi to bylo moc brzo," poznamenal Černý.

Za reprezentační "áčko" si zatím připsal čtyři starty, z toho dva v červnu. V národním týmu by se nyní mohl zabydlet natrvalo. "To asi není nikdy dané. Jediné, co mám ve svých rukách, jsou moje výkony. Když budu hrát dobře, budu dávat góly a přihrávat na ně, tak se nebojím, že bych tu nebyl," dodal Černý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články