Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zbyněk Pospěch bude na jaře hostovat ve Slavii

Praha - Fotbalisté Slavie získali první posilu pro jarní část sezony. Do Edenu přichází na hostování do konce června s následnou opcí útočník Zbyněk Pospěch, který naposledy hrál ligu v Brně, informoval tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. Slavistický kouč Michal Petrouš Pospěcha testoval od začátku kondičního soustředění v Peci pod Sněžkou. Osmadvacetiletý útočník odehrál v dresu Pražanů během letošní zimní přípravy zatím čtyři zápasy, ve kterých zaznamenal dva góly. S týmem v pátek odletí na herní soustředění na Kanárské ostrovy.

"Kluby se dnes před polednem definitivně dohodly. Zbyněk nemůže nastoupit v prvním jarním zápase proti Brnu, v tomto ohledu byl požadavek Brna kategorický," uvedl Zlámal. "Jsem rád, že to dobře dopadlo a že mohu ve Slavii zůstat. Mrzí mě, že nebudu moct nastoupit proti Brnu, ale věřím, že kluci si poradí v tom zápase i beze mě. Je tu fajn parta a udělám všechno pro to, abych Slavii na hřišti pomohl vyhrávat," uvedl na klubovém webu Pospěch.

K ligovému utkání nastoupil Pospěch naposledy v dubnu 2009 za Brno, pak hostoval v druholigové Opavě. Předloni v listopadu mu disciplinární komise svazu zastavila činnost kvůli nesplacení smluvní pokuty 100 000 eur jeho bývalému agentovi Ondreji Chovancovi. Ten tvrdil, že Pospěch bez jeho vědomí přestoupil z norského Odd Grenlandu do Artmedie Bratislava.

Pospěch byl navíc ve sporu s Brnem, které mu loni na jaře v návaznosti na trest od disciplinárky vypovědělo smlouvu a odmítlo i jeho požadavky na vyplacení ušlé mzdy. Svaz ho přitom stále registroval jako brněnského hráče. Loni v říjnu odvolací a revizní komise Pospěchův trest přerušila a celou kauzu by měla definitivně rozřešit až svazová arbitráž. "Od svazu máme nyní svolení, že za nás Zbyněk Pospěch může hrát," podotkl Zlámal.

Pospěch zahájil vrcholovou kariéru v Opavě, pak působil ve Slovácku a v Liberci, odkud odešel do Norska. V lize odehrál 101 zápasů, ve kterých nastřílel 19 branek.

Přestup Chigoua je blízko

Slavia by mohla vedle Pospěcha nakonec přece jen získat také kamerunského útočníka Daniho Chigoua z Dukly Praha. Druhý nejlepší střelec podzimní části druhé ligy měl původně do Edenu putovat na hostování přes Jablonec, s Baumitem se však nedohodl na finančních podmínkách smlouvy. Nyní by mohl zamířit do Slavie přímo. "S hráčem jsme na podmínkách domluveni, zatím se ale nepodařilo dohodnout s agentem a s Duklou," řekl Zlámal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články