Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zbrojovku zastavil Trenčín, turnaj ovládla Ml. Boleslav. Kuchta sestřelil dvěma góly Spartu

Porážka 1:3 s Trenčínem připravila fotbalisty Zbrojovky Brno o triumf v zimní Tipsport lize, kterou tak ovládla Mladá Boleslav. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma v přípravném turnaji jako jediní z dvaceti účastníků vyhráli všechny tři zápasy. Přípravné zápasy hrají i další týmy. Karviná v Turecku porazila 2:0 Suboticu a Sparta nestačila ve Španělsku na Lokomotiv Moskva, kterému k výhře 3:2 pomohl dvěma góly bývalý slávista Jan Kuchta.

Mladoboleslavští v domácí skupině B Tipsport Cupu porazili Teplice 4:1 i druholigové soupeře Táborsko (7:0) a Varnsdorf (3:1). Jako vítězové turnaje dostanou prémii 200 tisíc korun.

Program zimní Tipsport ligy, které se letos zúčastnilo osm z šestnácti týmů nejvyšší soutěže, zkompletuje sobotní utkání Olomouce s Brnem.

Sparta pod vedením trenéra Pavla Vrby ve třetím utkání zimní přípravy poprvé nezvítězila. Kuchta za Lokomotiv skóroval i při druhém startu, v sobotu ve Španělsku pomohl k remíze 1:1 s Jabloncem.

Spartu, která v sobotu zdolala jiný ruského soupeře Rostov 2:0, mohl poslat do vedení už v osmé minutě Hancko z penalty, ale slovenský obránce trefil tyč. Krátce nato Kuchta přízemní ranou ukončil neprůstřelnost Letenských v zimní přípravě. Pětadvacetiletý útočník zvýšil ve 29. minutě ze snadné dorážky po chybě brankáře Holce, kterému vypadnul míč.

"Paradoxně jsme byli lepší vpředu než vzadu. Třeba v minulých zápasech jsme se těžko prosazovali. Hlavně s Rostovem jsme neměli tolik příležitostí jako dneska. Je pravda, že soupeř nás zase trestal za ztráty, které jsme měli. Pokud s takovým soupeřem prohráváte 0:2, je to trošku složitější," řekl kouč Vrba v klubové televizi.

Po změně stran však sparťané manko dotáhli. Mezi 61. a 65. minutou střídající Dočkal připravil dva góly pro Krejčího mladšího a náhradníka Čvančaru. Zimní akvizice z Jablonce poté nastřelila tyč a musela střídat. Kvůli zranění nedohrál ani slovenský křídelník Haraslín.

"Ofenziva byla slušná. Samozřejmě škoda neproměněné penalty, ale další šance, které jsme měli, byly gólové. Kromě dvou gólů tam byly možná tři situace, kdy jsme mohli dát branku," uvedl Vrba.

V 85. minutě duel ve prospěch Lokomotivu rozhodl Kerk po zaváhání obrany Pražanů."Není možné, abychom tak jednoduše dostali gól," zlobil se kouč Sparty.

Se soustředěním v Marbelle byl spokojený. "Rostov i Lokomotiv jsou soupeři, kteří hrávají pravidelně evropské poháry. Jsem rád, že jsme soustředění absolvovali, zvlášť v podmínkách, které tady jsou," dodal Vrba.

Zimní fotbalová Tipsport liga:

Skupina C:

1. SK Prostějov - FK Pardubice 3:1 (1:0)
Branky: 38. Bartolomeu, 61. Sečkář, 70. Stříž - 80. Sychra.
Sestava Pardubic: Nalezinek (46. Hrnčíř) - Halász (75. Řehák), Jeřábek, Kubart (60. Hajník), Sychra - Vít (60. Stýblo) - Mareš (46. Sedláček), Červ, Jarkovský (46. Štichauer), I Sang-hjok - O. Novotný (75. Vítek). Trenér: Řezníček.

Skupina D (Brno):

Zbrojovka Brno - AS Trenčín 1:3 (0:1).

PŘÍPRAVA VE ŠPANĚLSKU:

Sparta Praha - Lokomotiv Moskva 2:3 (0:2)
Branky: 61. Ladislav Krejčí II, 65. Čvančara - 12. a 29. Kuchta, 85. Kerk.
Sestava Sparty: Holec - Gabriel (60. Wiesner), Panák, Čelůstka (46. Vitík), Hancko (46. Ladislav Krejčí I) - Pešek (46. Sáček), Pavelka (46. Dočkal), Ladislav Krejčí II, Hložek (60. Čvančara, 82. Sejk), Haraslín (60. Ryneš) - Pulkrab (46. Minčev). Trenér: Vrba.

PŘÍPRAVA V TURECKU:

MFK Karviná - Spartak Subotica 2:0 (1:0)
Branky: 23. Zorvan, 53. Čmelík.
Sestava Karviné: Bajza (60. Ciupa) - Látal (60. Mikuš), Buchta, Kobouri (60. Dramé), Šehič - Zorvan (60. Jursa), Jánoš (60. Túlio), Qose (60. Teplan), Bartošák (60. Sinjavskij) - Durosinmi (60. Svoboda), Chvěja (46. Čmelík). Trenér: Páník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články