Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zbrojovka vyhrála na jaře i třetí zápas, Jihlava prohrála ve Znojmě

Praha - Fotbalisté Zbrojovky Brno i ve třetím jarním zápase naplno bodovali. V 19. kole porazili Táborsko 2:1 gólem ze druhé minuty nastavení a v tabulce jsou už devátí. Naopak Jihlava utrpěla první jarní porážku, utkání na hřišti Znojma rozhodl ve prospěch domácích už ve 4. minutě Lacko. Vysočina tak klesla na třetí místo o skóre za Bohemians Praha, kteří remizovali v Čáslavi. Čtvrtý Zlín nevyužil zaváhání svých konkurentů a prohrál ve Varnsdorfu 0:2.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Do vedení šli v Brně hosté z jihu Čech, když ve 33. minutě otevřel skóre Kostečka. Vyrovnat mohl ještě v závěru poločasu Doležal, ale trefil pouze tyč. Brněnský trenér Čuhel zareagoval na nepříznivý vývoj změnami v sestavě a Zbrojovka byla v druhé půli aktivnější a živější. A dočkala se i vyrovnání, po přesném pasu Švancary se v 73. minutě trefil už potřetí na jaře útočník Doležal. Hosté nakonec remízu neudrželi. Obrat v nastaveném čase dokonal ze standardní situace střídající Sedláček, který krásnou střelou vymetl Fryštákovu šibenici.

Znojmo zvládlo zápas s Jihlavou bez inkasované branky, i když mu v obraně chyběl distancovaný kapitán Jonov. Vysočina však defenzivu domácích příliš neprověřila. Znojmo nedalo hostům v předchozích třech utkáních ani gól, tentokrát ale prokletí rychle zlomilo. Cihlář, který hrál ještě na podzim za Jihlavu, našel nabíhajícího Lacka a ten uklidil míč k pravé tyči Blažkovy branky. Největší šanci hostů měl Tecl, ale ve 28. minutě si nadvakrát vylámal zuby na brankáři Hrubém. Znojmo vytěžilo ze tří jarních utkání sedm bodů.

Fotbalisté Čáslavi s novým trenérem Milošem Sazimou poprvé na jaře bodovali a drží se stále jen dva body nad pásmem sestupu. Po opatrném začátku a šancích Szmeka či Čertíka se domácí dočkali vedení v závěru první půle. Kunášek "procedil" míč středem obrany, kam si zaběhl Džafič a uklidil balon k tyči. Hostům se ještě víc přitížilo v 58. minutě, protože Lencevič dostal červenou kartu. I v deseti se ale tlačili dopředu a v závěru krátce poté, co byl vyloučen na domácí straně Kunášek, Grznár trefou k tyči vyrovnal.

Zlín měl v úvodu mírnou územní převahu, k ohrožení branky se ale téměř nedostal. Vzruch nabídl až druhý poločas. Domácí se často drali dopředu, brankář Kořínek však odolával tlaku domácích do 65. minuty. Po faulu Dobeše se přímého volného kopu zhostil Kotiš a nedal Kořínkovi šanci. Hosté se na nepříznivý vývoj snažili zareagovat střídáním, opět se ale zapotil Kořínek, který konečky prstů vytěsnil další parádní Kotišovu ránu. Výhru Varnsdorfu pojistil až v 78. minutě Breite, který proměnil rychlý brejk do otevřené zlínské obrany.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články