Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zbožňovaný Sheva skončil u kormidla ukrajinské reprezentace

Po pěti letech skončil Andrej Ševčenko ve funkci trenéra ukrajinské fotbalové reprezentace. Držiteli Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy za rok 2004 vypršela smlouva a na instagramu se v neděli s národním týmem rozloučil.

Zklamaný Andrej Ševčenko
zdroj: Reuters autor: Alberto Pizzoli

Posledním zápasem legendárního střelce, kterému přezdívali Sheva, bylo čtvrtfinále nedávného mistrovství Evropy, v němž Ukrajinci podlehli Anglii 0:4. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý kanonýr Dynama Kyjev, AC Milán a Chelsea začal trenérskou kariéru v reprezentaci v roce 2016 jako asistent Michajla Fomenka, kterého následně nahradil v roli hlavního kouče.

"Dnes mi skončila smlouva s ukrajinským fotbalovým svazem," napsal na Instagram. "U reprezentace jsem strávil pět let a byla to tvrdá práce, díky které jsme dokázali, že jsme schopni hrát moderní fotbal."

"Jsem vděčný každému hráči, každému, kdo pomohl a byl zapojen do týmu. Velké díky všem fanouškům za jejich podporu a kritiku. Společně se nám podařilo ukázat, že náš fotbal může být konkurenceschopný, produktivní a vzrušující," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články