Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zázrak se nestal, Plzeň podlehla Barceloně 0:2

Barcelona - Fotbalisté Plzně v Lize mistrů nedosáhli na senzační výsledek a ve třetím utkání základní skupiny prohráli v Barceloně 0:2. Výhru obhájce vítězství zajistili svými trefami Andrés Iniesta a v závěru David Villa, ale čeští šampioni na Nou Campu nepropadli. Plzeň si tak připsala stejný výsledek jako před třemi týdny při prohře na hřišti AC Milán a v tabulce má jeden bod za úvodní remízu s Borisovem. Plzeň se za dva týdny s Barcelonou poměří v domácí odvetě v pražském Edenu. Skupina H se tak vyvíjí podle očekávání: v čele jsou se sedmi body Barcelona a AC Milán, který dnes také porazil Borisov 2:0.

Fotbalisté Barcelony
zdroj: ČTK/AP

Plzeňští se báli toho, aby na Nou Campu nedopadli jako pražská Sparta, která jako poslední český tým v Katalánsku před dvanácti lety utrpěla pětibrankový debakl. Ale už samotný úvod naznačil, jaký respekt Západočeši k nejlepšímu týmu světa chovají. Už v desáté minutě záložník Iniesta při skvostné kombinaci s Messim znovu dokázal, že měsíční výpadek zaviněný zraněním na něm není znát, a když si poradil i v zakončení v souboji se stoperem Čišovským a brankářem Čechem, zařídil pro Barcu rychlé vedení.

Když se Plzeňané přestali bát, občas slavného soka pozlobili náznakem brejkové situace, které však domácí pokaždé dokázali zastavit. A v obraně Barcelony ani nebylo příliš znát, že nehrají stabilní stopeři Puyol s Piquém.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP

Barcelona chvílemi na zaplněném a také ztichlém Nou Campu připomínala dřímajícího obra, když ale její hráči dostali chuť na zteč, hned byli zase nebezpeční. Těsně vedle zamířil útočník Villa, nejlepší kanonýr v historii španělské reprezentace. Brankář Čech zasáhl proti driblérovi Messimu, dvakrát selhal i útočník Pedro a Západočeši měli i kus štěstí, když těsně před poločasem napálil Messi z trestného kopu tyčku.

Na Plzni bylo znát, že jejím hráčům docházejí síly. Ale Barcelona si paradoxně mohla situaci zkomplikovat sama, když se brankář Valdés nedohodl se stoperem Mascheranem, kdo odvrátí dlouhý míč, a ten se málem objevil před úplně volným Pilařem. Obrana Barcelony, která před utkáním neinkasovala 427 minut, ale odolala.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Barcelona - FC Viktoria Plzeň

Držela i plzeňská defenziva, pro níž byl i jeden inkasovaný gól slušným počinem, protože Barcelona doma letos v prvních čtyřech ligových zápasech nastřílela ohromujících 21 branek. Náskok proti Plzni se nepovedlo navýšit ani Messimu, kterého před prázdnou bránu stačil zastavit bek Limberský. Osm minut před koncem však po chybě Milana Petržely na půlící čáře skóroval Villa. Ten neměl problém dokončit akci rozjetou znovu Messim, jenž sice znovu ztroskotal na Čechovi, ale Villa lehce trefil opuštěnou bránu.

Barcelona tak bez potíží dokráčela ke druhému vítězství v Lize mistrů za sebou a svoji neporazitelnost natáhla už na 19 zápasů. A shodou okolností získala stejnou výhru jako předminulý pátek španělská reprezentace v Praze v duelu evropské kvalifikace. Španělsko-české konfrontace tak letos dál vyznívají i po zápasech reprezentační jednadvacítky a devatenáctky ve prospěch vždy vítězných Jihoevropanů.

FC Barcelona - Viktoria Plzeň 2:0 (1:0)

Branky: 10. Iniesta, 82. Villa. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Krstevski (všichni Maked.). Bez ŽK. Diváci: 80 000.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články