Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zázračný obrat v Minsku šokoval i Zenit. Nikdy jsem to nezažil, hráči jsou hrdinové, řekl kouč

Jít do odvety po úvodní porážce 0:4, navíc bez podpory vlastních fanoušků, je víceméně bezvýchodná situace. Hráči Zenitu Petrohrad však ukázali, že i z takové pozice lze postoupit. Doma v rámci 3. předkola Evropské ligy rozdrtili Dinamo Minsk po prodloužení 8:1 a prošli do závěrečné fáze kvalifikace. Trenér i hráči ruského celku po utkání nechtěli věřit, co se jim právě na hřišti povedlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Zenit po fantastickém obratu postoupil v Evropské lize přes Minsk

Jejich porážka 0:4 na půdě Minsku byla velkou senzací. To co však předvedli hráči Zenitu v odvetě, to šokující prohru mnohokrát zastínilo. Ruský favorit dokázal jako druhý smazat ztrátu 0:4 z prvního duelu a po drtivé výhře v prodloužení postoupil do závěrečného 4. předkola. Hned čtyři branky dal přitom Petrohrad v oslabení.

"Stále nechápu, co se to stalo. Vůbec mi to nedochází. Nejdůležitější je, že jsme vyhráli a jdeme dál," řekl záložník Christian Noboa.

"Všichni v týmu jsou hrdinové, zvlášť když jsme hráli jen v deseti. Nikdy jsem takovouhle situaci ve fotbale nezažil. Člověk si spíše pamatuje negativní chvíle, protože víc bolí. Takže si teď musíme tohle užít," dodal trenér Sergej Semak.

Jeho svěřenci v odvetě vedli 2:0, ale pak v 72. minutě dostal červenou kartu Leandro Paredes. I v oslabení domácí dvěma góly dotáhli zápas do prodloužení, v němž sice inkasovali jako první, ale pak čtyřmi trefami rozhodli o postupu. Hattrick dal Arťom Dzjuba. Ztrátu 0:4 po prvním duelu dosud v pohárech smazala jen Barcelona, která vloni v Lize mistrů v odvetě proti Paris St. Germain zvítězila 6:1.

"Když jsme dali na 2:0, cítili jsme, že by to šlo otočit. Když pak Paredes dostal červenou kartu, všichni jsme se na sebe podívali a věděli, že nemáme co ztratit. Tým se cítil dobře a šli jsme za dalším a dalším gólem. A je z toho 8:1," uvedl Noboa.

"Nejtěžším okamžikem bylo, když soupeř v prodloužení snížil. V tu chvíli jsme věděli, že musíme dát k postupu dva góly, což je podle mě nespravedlivé," dodal Semak.

Jeho celek se vybičoval k historickému obratu, i když musel kvůli trestu za rasistické projevy fanoušků hrát před prázdným hledištěm. "Jejich podpora z okolí stadionu byla slyšet. Hráči šli ven a poděkovali jim. I když nebyli na svých místech na stadionu, všichni doma se svými rodinami, v hospodách nebo na lodích poblíž stadionu fandili Zenitu," uzavřel Semak.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články