Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Závěr byl šílený. Postup si hrozně užíváme, řekl Škoda, jemuž ke gólu pomohl bek BATE

Borisov – Jestli může být někdo korunovaný hlavním hrdinou fotbalistů Slavie při postupu přes BATE Borisov ve 3. předkole Ligy mistrů, byl to Milan Škoda. Kapitán Pražanů už v prvním utkání trefil vítězství a v odvetě v Bělorusku právě jeho zásah znamenal postup i přes porážku 1:2. Služebně nejstarší hráč A-týmu červenobílých byl proto velmi nadšený, že si Slavia poprvé od roku 2009 zahrají skupinu evropských pohárů.

Slávista Milan Škoda střílí gól do sítě BATE Borisov
zdroj: ČTK/AP/ autor: Sergei Grits

"Ten závěr, to bylo něco šíleného. Celý druhý poločas z naší strany nebyl dobrý, byli jsme dost pod tlakem. Bylo to fakt těžké a obrovské nervy. Ale zvládli jsme to, jdeme dál, což je fantastické a hrozně si to užíváme," řekl Škoda.

V Borisově se prosadil ve 44. minutě po Dannyho centru z rohu a srovnal na 1:1. "Samozřejmě jsem rád, že jsem gól dal, protože byl důležitý. Ale na prvním místě je u mě to, že jsme se dostali dál," prohlásil jednatřicetiletý reprezentant.

"Obránce mě při standardkách hodně držel a tahal za dres. Bylo dobře, že nás předtím viděl rozhodčí. Obránce mi svlíknul dres a pak si musel dát trošku pozor. Já šel do dobrého prostoru, šel tam i míč, soupeř u mě nebyl a měl jsem štěstí, že to tam zapadlo," pochvaloval si Škoda.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia navzdory prohře v Borisově vydřela v LM postup

V první chvíli měl obavy, aby míč nezastavila tyč. "Věřil jsem si, ale v prvním zápase to spadlo na tyč, tak jsem se trochu bál. Když jsem viděl, že je míč v brance, tak jsem byl šťastný, že to tam spadlo," konstatoval.

Gól hlavou dal poprvé od evropského šampionátu vloni v červnu a zápasu s Chorvaty. "To je strašně dlouho, od té doby jsem se nemohl hlavou trefit. Počítám si to od Eura, od té doby si říkám, že to je snad zakleté. Začal jsem dávat penalty, ale hlavou mi to tam nepadalo," podotkl Škoda.

Litoval, že si Pražané zápas zkomplikovali dvěma inkasovanými góly na startu poločasů. "Nechápu to. První byl chyba, při druhém jsme se nechali prokombinovat a míč vyplaval na vápno, odkud to trefil. To jsme snad vylezli ze šatny a už jsme dostali gól, to bylo šílené," zlobil se Škoda.

Do Slavie přišel na začátku roku 2012 a prožil i horší časy, o to víc si nyní užívá, že si s Pražany poprvé zahraje skupinu pohárů. Pokud by červenobílí vypadli ve 4. předkole Ligy mistrů, přešli by do skupiny Evropské ligy.

"To je pro nás strašně důležité. Hrozně si to užíváme a těšíme se na to, až budeme v osudí a budou nám losovat dalšího soupeře. V play-off je ta Liga mistrů už se vším všudy, i když to samozřejmě ještě není skupina, ale už to má ten šmrnc. Navíc bude hrát hymna Ligy mistrů, která v Borisově být neměla, proto nás hned rozhodčí nechal podávat ruce," uvedl Škoda. Vysněného soupeře pro 4. předkolo nemá. "Abych pravdu řekl, tak nevím pořádně, co je na výběr," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články