Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zatím to moc nefunguje, říkají Rusové po přípravě s Litvou

Moskva - Fotbalisté Ruska nešetřili sebekritikou po nevydařeném přípravném zápasu s Litvou (0:0). Jsou si vědomi, že pokud chtějí uspět na mistrovství Evropy, kde se ve skupině utkají i s Českou republikou, musejí předvádět daleko lepší výkony.

Utkání Slovensko - Rusko
zdroj: ČTK

"Zatím nám to moc nefunguje. Tahali jsme to přes zahuštěný střed, místo abychom hráli přes kraje. Takový výkon nám rozhodně na náladě nepřidává," řekl po utkání záložník Roman Širokov. "Věřím ale, že je dobře, že to přišlo teď. Pomůže nám to, abychom na Euru hráli lépe. Zápas s Českem by to ovlivnit nemělo. Budeme na něj dobře připravení," dodal záložník Petrohradu.

Také útočník Andrej Aršavin věří, že zápas s Litvou se do šampionátu nepromítne. "Chtěli jsme vyhrát, ale naše hra byla příliš pomalá, zejména v první půli. Dělali jsme hodně chyb, i já. Byla to ale jen příprava, na mistrovství to bude jiné," ubezpečil Aršavin, který v úterý slavil 31. narozeniny. "Kluci mi jen popřáli, ale dárek v podobě výhry si asi zřejmě nechali až na Euro," dodal.

Podle trenéra Dicka Advocaata je třeba utkání s Litvou brát spíše jako trénink a nedělat ukvapené závěry. "V této fázi přípravy je důležité, aby byli zapojeni všichni hráči. Aby tým porazil soupeře, jakým je Litva, musí podat stoprocentní výkon. Dnes takový výkon nebyl, proto to na výhru nestačilo. Zápas ale považuji spíše za lepší trénink," řekl Advocaat. Zároveň ale ví, že jeho fotbalisté musejí podávat lepší výkony. "A vědomi jsou si toho i hráči, že na mistrovství by takový výkon nestačil. Všichni pracujeme na tom, abychom měli nejlepší formu právě v prvním duelu šampionátu," dodal nizozemský trenér.

Na úterní bezbrankové remíze se ale podle Rusů výraznou měrou podílela také neúprosná defenziva Litevců. "Hráli tvrdě až hrubě. Navíc se soustředili hlavně na obranu a nedovolili nám hrát fotbal. Proto se nám nepovedlo dát gól," uvedl útočník Alexandr Keržakov. Právě na něj se valila kritika, že nedokázal pokořit soupeřovu obranu. "Keržakov je příliš předvídatelný a chybí mu větší pohyb. Stále je to ale náš nejlepší útočník, který je naší největší nadějí pro Euro. Když nedá gól on, tak kdo?" bránil ho bývalý reprezentant Alexandr Panov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články