Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zastupitelé neschválili vstup Ulicha a partnerů do královéhradeckého klubu

Hradec Králové – Královéhradečtí zastupitelé neschválili majetkový vstup bývalého reprezentanta Iva Ulicha a skupiny na něj napojených podnikatelů do městského fotbalového klubu FC Hradec Králové. Primátor Zdeněk Fink na jednání zastupitelstva oznámil, že podnikateli navržená smlouva byla pro město nevýhodná a hledání strategického partnera bude pokračovat.

Fotbalový stadion v Hradci Králové
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Při tvorbě smlouvy partner trval na podmínkách a zárukách, ke kterým zastupitelstvo nechtělo město zavázat. Týkaly se například termínů výstavby stadionu, závazků města k finanční podpoře klubu nebo exkluzivitě a výši nájemného na stadionu. Tyto podmínky nebyly podle zastupitelů adekvátně vyvážené nabídce a zárukám druhé strany," uvedl náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.

Na nevyvážené a nevýhodné smlouvy upozornil během jednání také Martin Hanousek, který prohlásil, že zastupitelé neměli dostatek času na seznámení se s materiály. Monika Štayrová kritizovala průběh jednání se zájemcem o vstup do klubu, podle ní chyběl například znalecký posudek na cenu akcií či pronájem stadionu. Pro Ulichův vstup do fotbalového klubu hlasovalo 10 zastupitelů, 14 bylo proti a sedm se hlasování zdrželo.

Zastupitelé vybrali Ulicha a jeho partnery ze tří uchazečů o vstup do klubu na konci dubna. Obě strany pak jednaly o akcionářské smlouvě. Původně se mělo hlasovat již během května, ale hlasování bylo odloženo kvůli složitým jednáním o podobě smlouvy.

Podle dříve zveřejněných parametrů obchodu měli Ulich a jeho partneři za 20 procent v klubu zaplatit městu 3,4 milionu korun a v první sezoně by měli na provoz klubu dát šest až osm milionů. K 1. červenci 2018 mohli investoři následně získat majoritních 51 procent akcií. Za navýšení podílu měli zaplatit asi 5,3 milionu korun.

Ulich je bývalý hráč Hradce Králové, působil také ve Slavii Praha či v německé lize. Nyní podniká, je majitelem společnosti M&T kliky. Jeho partnery jsou dlouholetý obchodní ředitel fotbalové Slavie Praha a majitel společností Whistler a České loděnice Radek Šenk, dále majitel spediční firmy Kristensson Roman Kubec a spolumajitel společnosti FV Plast a vlastník fotbalového klubu ve Dvoře Králové nad Labem Georgios Karadzos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články