Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zápasy v Evropské lize bude hrát Zlín na stadionu v Olomouci

Zlín/Olomouc – Pro zápasy Evropské ligy našli fotbalisté Zlína azyl v Olomouci. Jejich stadion totiž neodpovídá mezinárodním kritériím. Sigma informovala o tom, že Zlínu zapůjčí Andrův stadion na tiskové konferenci a dohodu potvrdil Leoš Gojš, ředitel zlínského klubu.

Sport
zdroj: ČT4

Zlín po květnovém vítězství ve finále národního poháru 1:0 nad druholigovou Opavou řešil, kde bude Evropskou ligu hrát, protože jeho stadion nesplňuje požadavky stanovené UEFA. V úvahu připadalo ještě Uherské Hradiště, které leží podstatně blíž a kde zlínští v červnu porazili Slovan Bratislava a získali Československý Superpohár. Nakonec ale zvítězila varianta Olomouc.

"Zlín bude oficiálně hrát skupinu Evropské ligy na Andrově stadionu. Oproti Uherskému Hradišti rozhodla zřejmě kapacita. Sigma z toho bude mít finanční přilepšení, půjde o normální pronájem," řekl sportovní manažer olomouckého klubu Ladislav Minář.  

Zlín má jako jediný z českých pohárových zástupců jistotu účasti v základní skupině. Pomohlo mu k tomu vítězství Manchesteru United v minulém ročníku Evropské ligy, protože Mourinhův celek se zároveň kvalifikovali do této soutěže i z Premier League, takže místo připadlo České republice. Zlín vstoupí do základní skupiny v září, soupeře mu teprve určí los.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články