Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Zápas Sigmy s Baníkem proběhl jen s drobnými incidenty

Olomouc - Stovky policistů a těžkooděnců byly v ulicích kvůli dnešnímu velmi rizikovému zápasu druhého kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Sigmou Olomouc a Baníkem Ostrava. Olomouc vyhradila hostujícím fanouškům jen 460 lístků, přesto se jich na Hanou údajně chystalo vypravit zhruba tisíc. Bojkotovali navíc speciální spoj, který pro ně vypravily České dráhy, do deseti vagonů nasedlo v Ostravě pouze 9 příznivců Baníku. Ostatním se nelíbily zpřísněné policejní kontroly a nutnost předložit vstupenku na stadion i jízdenku. Zápas se nakonec obešel bez větších incidentů, policie zadržela tři fanoušky, kteří se pokusili prorazit bránu na stadion.

Na místě konání dnešního utkání bylo dlouho více policistů než fanoušků, kteří se na stadion trousili ve skupinkách. Atmosféra v okolí stadionu nebyla před zápasem nikterak bouřlivá, zvěsti o jednom až dvou tisících ostravských fandů se nepotvrdily.



Připravená byla kriminální, dopravní i jízdní policie, stejně jako olomoučtí městští strážníci a psovodi. Situaci monitoroval i policejní vrtulník. Samotné kluby na místo vyslaly zhruba dvě stovky členů své ochranky, kteří asistenci policie na stadionu nakonec potřebovali jen při incidentu ostravských příznivců po hodině hry v rohu vedle hlavní tribuny.

V době, kdy zápas začal, zůstaly před stadionem ještě stovky baníkovců bez lístků. Část se jich proto pokusila přelézt ploty, další provalili bránu a vnikli na stadion. Olomoučtí policisté zadrželi v souvislosti se zápasem tři fanoušky, kteří se podle policejní mluvčí Marty Vlachové pokusili právě prorazit bránu na stadionu. "Pořadatelé vše zvládli a zápas se obešel bez větších potíží," dodala.

Bezpečnostních opatření se zúčastnilo celkem 520 policistů. Bezpečnostní agentura na stadionu i podle náměstka krajského ředitele Policie ČR Martina Hlinka zvládla svůj úkol a nedopustila žádné vážné narušení pořádku na stadionu. "Jiná věc ale byla v ulicích města Olomouce a před stadionem, kde policie zajistila deset fanoušků, z toho pět fanoušků se dopustilo protiprávního jednání majícího znaky trestného činu. Zbývající se dopustili přestupkového jednání," uvedl Hlinko.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články