Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zápas s Maďary bude pro sebevědomí důležitý, ví Jiráček

Praha - Podle reprezentačního záložníka Petra Jiráčka je páteční generálka s Maďarskem pro české fotbalisty hodně důležitá. Především kvůli získání sebevědomí před mistrovstvím Evropy. Věří, že i jemu pomůže dostat se do herní pohody poté, co ve Wolfsburgu na jaře pravidelné herní zatížení postrádal.

"Úvod angažmá ve Wolfsburgu mi vyšel, ale pak přišlo zranění, vypadl jsem ze sestavy a těžko jsem se do ní dostával zpátky. Jsem v trochu opačné pozici než na podzim v Plzni, kdy jsem hrál dvakrát týdně," řekl Jiráček při dnešním setkání s novináři. "Jak na tom jsem, ukáže až samotné mistrovství, ale věřím, že to bude v pohodě. Určitě mi pomůže i ta páteční příprava s Maďarskem," dodal. Právě páteční generálku považuje za velmi důležitou.

"Samozřejmě se připravujeme na soupeře na mistrovství Evropy, ale i Maďary bereme hodně vážně. Ten zápas je pro nás důležitý z hlediska sebevědomí. Také si chceme vyzkoušet varianty hry a důležitý bude i vůči divákům, které bychom si chtěli přiklonit na naši stranu," řekl Jiráček. Připouští, že zápas bude z pohledu českých hráčů zřejmě opatrnější. "Nikdo z nás se nebude chtít týden před Eurem zranit, to je jasné, ale i tak budeme chtít vyhrát a ukázat svou formu," doplnil.

Nominace na mistrovství mu udělala velkou radost i proto, že se může znovu vidět s bývalými spoluhráči z Plzně a dalšími reprezentanty. "Hrozně jsem se na reprezentaci těšil, protože je tu super parta. Navíc je tu spousta kluků z Plzně. Tahle parta mi ve Wolfsburgu ještě trochu chybí, takže si to teď chci užít," řekl druhý nejlepší fotbalista ČR za rok 2011.

Ani ho nepřekvapilo, že se v reprezentaci sešel s nováčkem Vladimírem Daridou z Plzně. "Rok jsem s ním hrál a vím, že je to vynikající hráč. Bylo jen otázkou času, než dostane takovouhle šanci. Držím mu palce a moc mu to přeju," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články