Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Zápas, který může vše v dobré obrátit. United proti Bayernu víra neopouští

Praha – Manchester United stojí před klíčovým zápasem sezony. Buď, a nebo. Anglický tým cítí před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů šanci otočit zatím nepovedenou sezonu. Naději jim dala remíza 1:1 z úvodního utkání s Bayernem Mnichov, kterou se svěřenci trenéra Davida Moyese pokusí proměnit v postup na hřišti obhájce titulu. Ve druhém duelu Atlético Madrid přivítá Barcelonu, jejich první zápas skončil rovněž 1:1. Přímý přenos zápasu Bayern Mnichov – Manchester United vysílá ČT sport a náš web od 20:30. Z druhého duelu nabídne náš web textovou on-line reportáž.

Radost United po gólu Vidice proti Bayernu
zdroj: Isifa

"Víme, že máme velkou šanci Bayern zaskočit," řekl Moyes. "Potřebujeme dát alespoň jeden gól, takže si to s nimi rozdáme na férovku. V Lize mistrů hrajeme dobře a musíme to ukázat i v odvetě proti Bayernu," uvedl skotský kouč.

Vzorem může být Chelsea

V postup věří i Patrice Evra. Francouzského obránce inspiruje Chelsea, která v roce 2012 byla v podobné situaci jako United, a přesto dokázala Ligu mistrů vyhrát. "Oni tehdy také nehráli v Premier League dobře," řekl serveru BBC.

United jsou v anglické lize až sedmí se ztrátou sedmi bodů na čtvrté místo, které zajišťuje alespoň účast v předkole příští sezony Ligy mistrů. Rudí ďáblové však jsou přesvědčeni, že postup přes Bayern by mohl všechno změnit. "Je velmi zvláštní mluvit o tom, že jeden zápas může zachránit United sezonu. A takové přiznání docela i bolí," přiznal Evra. "V Lize mistrů se nám daří a věříme si. Je možná trochu neprofesionální to takhle natvrdo říct, ale v Premier League na to nemáme, tady určitě ano," dodal.

Bayern je si postupem jistý

Bayern o postupu nepochybuje, přestože se bude muset obejít bez Bastiana Schweinsteigera, jenž byl na Old Traffordu vyloučen, a Javiho Martíneze, který bude pykat za žluté karty. "Když chcete vyhrát Ligu mistrů, musíte si umět poradit se vším," řekl trenér Pep Guardiola.

Utkání Manchester United - Bayern Mnichov
zdroj: Isifa

"Remíza 1:1 je před odvetou vždycky nebezpečná, ale naprosto věřím hráčům. Pokusíme se vyhrát a jsem si jistý, že se nám to povede," uvedl Guardiola, kterého nestraší ani to, že Bayern o víkendu v německé lize po rekordní sérii 53 zápasů prohrál, když s několika náhradníky v základní sestavě podlehl Augsburgu 0:1.

Pro mnichovský celek hovoří statistika. United na hřišti Bayernu ještě nikdy nevyhráli, připsali si jen 2 remízy a 2 prohry. Navíc bavorský velkoklub v evropských pohárech zvládl všech 11 dvojzápasů, ve kterých v úvodním duelu remizoval 1:1. Na druhou stranu Bayern v posledních čtyřech zápasech s anglickými soupeři v Mnichově nedokázal vyhrát, naposledy uspěl v roce 2011 proti Manchesteru City.

Předpokládané sestavy:

Bayern: Neuer - Lahm, Dante, Boateng, Alaba - Kroos - Robben, Götze, Müller, Ribéry - Mandžukič.

Manchester: De Gea - Jones, Ferdinand, Vidič, Büttner - Valencia, Fletcher, Fellaini, Carrick, Kagawa - Welbeck.

Absence: Martínez (3 ŽK), Schweinsteiger (ČK), Alcántara, Contento, Starke, Shaqiri (všichni zranění) - Van Persie (zranění), Rooney, Giggs, Rafael, Young, Evans (všichni nejistý start).

Atlético bez Diega Costy?

Remízou 1:1 skončil i první zápas Barcelony s Atlétikem a katalánský celek věří, že v duelu na stadionu Vicente Calderóna zúročí výrazně větší zkušenosti než soupeř. Tým trenéra Gerarda Martina usiluje o sedmou semifinálovou účast za sebou, zatímco madridský soupeř je ve čtvrtfinále poprvé od roku 1997.

Slavící fotbalisté Atlética Madrid
zdroj: AFP PHOTO / autor: PEDRO ARMESTRE

"Radši bychom sem jeli s lepším výsledkem z prvního zápasu, ale pořád to máme ve svých rukách," řekl záložník Barcelony Xavi. "Náš tým je postavený hlavně pro útočení a to by mělo být v odvetě naší výhodou," přidal.

Pro Barcelonu mluví i to, že na hřišti Atlétika neprohrála čtyři roky. Nutno ovšem jedním dechem dodat, že Atlético je spolu s Realem Madrid jediným neporaženým týmem v LM, navíc v této sezoně z 26 domácích zápasů ve všech soutěžích prohrálo jen jeden (v únorovém semifinále Španělského poháru s Realem).

Atlétiku hrozí, že se bude muset obejít bez nejlepšího střelce Diega Costy, který úvodní utkání nedohrál kvůli zranění stehenního svalu. "To je prostě fotbal. Hráči nejsou stroje. Ale nebudeme se vymlouvat, protože z toho, kam jsme se dostali, máme radost," řekl kouč Diego Simeone.

"Jsme jeden tým a jako tým se s tím musíme vypořádat. Barcelona a Real mají větší kádr než my, ale ani oni nemají dvakrát Cristiana Ronalda nebo Messiho," prohlásil.

Předpokládané sestavy:

Atlético: Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luís - Gabi, Tiago - C. Rodríguez, Diego, Koke - Villa.

Barcelona: Pinto - Alves, Bartra, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Fábregas - Neymar, Messi, Iniesta.

Absence: Manquillo (zranění), Arda Turan, Costa (nejistý start) - Cuenca, Dos Santos, Piqué (všichni zranění), Puyol (nejistý start).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články