Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Zámořská MLS odstartovala. Orlando vyhrálo nad Miami

Ve Spojených státech se už zase hraje fotbal. Orlando City zvítězilo nad Interem Miami 2:1 v prvním zápase MLS po téměř čtyřměsíční pauze. Hráči obou týmů zahájili úvodní duel turnaje na Floridě, kde se hraje bez diváků, pokleknutím a zdvižením zaťaté pěsti, aby tak symbolicky podpořili boj proti rasismu a diskriminaci.

Utkání Orlando City - Inter Miami
zdroj: ČTK/AP

Floridské derby rozhodl v sedmé minutě nastavení Nani, jenž dokončil obrat skóre. Inter Miami šel sice v úvodu druhého poločasu do vedení, náskok ale neudržel. V 70. minutě nejprve po Naniho přihrávce vyrovnal Chris Mueller, portugalský útočník pak přidal vítězný gól.

Tým Davida Beckhama tak neuspěl ani ve třetím zápase v sezoně poté, co prohrál i úvodní dva duely před koronavirovou pauzou.

Osm minut a 46 sekund

Před výkopem nastoupily na trávník společně i desítky dalších hráčů z ostatních klubů. Všichni s černou rouškou se sloganem Black Lives Matter a v černých tričkách s různými hesly jako Black and Proud (Černý a hrdý) nebo Silence is Violence (Mlčení je násilí).

Vztyčenu pravici se zaťatou pěstí drželi hráči nad hlavou osm minut a 46 sekund tak dlouho klečel policista na Georgi Floydovi, jehož květnové úmrtí po nepřiměřeném zákroku odstartovalo současnou vlnu protestů.

Fotbalová liga MLS začala v uzavřeném komplexu Disney Worldu v Orlandu jako první ze severoamerických profesionálních soutěží, přestože se jí nevyhnuly potíže.

Dallas s českým reprezentantem Zdeňkem Ondráškem byl z turnaje vyřazen kvůli vysokému počtu nakažených hráčů. Nashville má po několika pozitivních testech v týmu odložený dnešní úvodní zápas, hrozí mu ale rovněž vyřazení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články