Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Zamíří Jankto na San Siro? Italská média spekulují o přestupu do AC Milán

Řím – Bude se i další český talent na Apeninském poloostrově stěhovat? Jakub Jankto by podle italských médií mohl přestoupit z Udine do AC Milán. Příchod reprezentačního záložníka má být ovšem vázán na prodej útočníka M'Bayeho Nianga do FC Turín. Současný zaměstnavatel se nicméně služeb jednoho z klíčových hráčů nehodlá vzdát.

Jakub Jankto skóruje proti Interu Milán
zdroj: ČTK/AP autor: Alberto Lancia

Odchovanec Slavie Jankto přišel do Udine v roce 2014 a po hostování v druholigovém Ascoli si v minulé sezoně vybojoval pevné místo v A-týmu. Za něj odehrál 29 ligových utkání a zaznamenal pět gólů a čtyři asistence. Podle médií o něj během letního přestupového okna usilovalo několik předních klubů z Itálie a Anglie.

Středopolař, který letos v dubnu prodloužil s Udine smlouvu do června 2021, se momentálně připravuje s českou reprezentací na kvalifikační zápasy s Německem a Severním Irskem. Za národní tým dosud odehrál čtyři utkání a vstřelil jeden gól. AC Milán po příchodu nových majitelů v létě investoval do posílení kádru zhruba 200 milionů eur (5,2 miliardy korun).

"Rossoneri" už angažovali Leonarda Bonucciho, dalšího stopera Matea Musacchia, útočníky Andrého Silvu, Nikolu Kaliniče a Fabia Boriniho, záložníky Hakana Calhanoglua, Lucase Bigliu a Francka Kessieho, beky Andreu Contiho s Ricardem Rodríguezem a brankáře Antonia Donnarummu, staršího bratra současné gólmanské jedničky Gianluigiho.

Není na prodej, zní z Udine

"Milán se nás na Jankta ptal, ale není na prodej," citoval server calciomercato.com sportovního ředitele Udine Manuela Gerolina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články