Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Žambůrek si s Brentfordem Premier League nezahraje, bitvu s Fulhamem rozhodlo prodloužení

Po roční odmlce se fotbalisté Fulhamu vrátili do Premier League. "Cottagers" udolali ve finále druholigového play-off ve Wembley londýnského rivala Brentford 2:1 v prodloužení. Vyrovnané utkání, které v základní hrací době branku nepřineslo, rozhodl dvěma góly obránce Joe Bryan. Za Brentford, jenž promarnil šanci na návrat mezi elitu po 73 letech, už jen snížil Dán Henrik Dalsgaard. Čech Jan Žambůrek se v dresu poražených na hřišti neukázal.

Radost fotbalistů Fulhamu
zdroj: ČT4 autor: Matthew Childs

"Nejsem hrdina," řekl Bryan, který otevřel skóre dalekonosnou střelou z přímého kopu, jíž nachytal brankáře Davida Rayu očekávajícího centr. "Už nás odepsali - pětkrát, šestkrát, sedmkrát. Myslím, že jsem dokonce někde četl, že bychom z nich (Brentfordu) měli mít strach. Ztížili nám to, ale my dali dva góly," dodal šestadvacetiletý stoper.

Brentford musel po úterní porážce skousnout další zklamání během několika týdnů. V posledním kole dlouhodobé části totiž nečekaně podlehl o udržení bojujícímu Barnsley a skončil třetí dva body za přímým postupem.

"Samozřejmě je to těžké, když takhle prohrajete finále, ale udělali jsme pokrok od týmu hrajícího ve středu tabulky k třetímu nejlepšímu mužstvu soutěže. Byli jsme kousek od Premier League, což je pro nás úžasný výkon," řekl dánský trenér Brentfordu Thomas Frank.

Finále play-off o postup do Premier League je považováno za nejlukrativnější zápas ve světovém fotbale, neboť úspěšnému celku přinese zhruba 160 milionů liber (4,6 miliardy korun) za televizní a komerční práva v nejvyšší anglické soutěži.

Před Fulhamem slavily přímý postup do nejvyšší soutěže Leeds a West Bromwich, Premier League naopak opustily Bournemouth, Watford a Norwich.

Play-off o postup do anglické fotbalové ligy - finále:

Fulham - Brentford 2:1 po prodl. (105. a 117. Bryan - 120.+4 Dalsgaard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články