Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Záložník Gecov přestoupil z Liberce do Fulhamu

Londýn - Třiadvacetiletý liberecký záložník Marcel Gecov přestoupil do anglického Fulhamu. Fotbalista, o kterého se zajímala i pražská Sparta, v londýnském klubu podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Kolik Liberec za Gecova inkasuje, není jasné. V zákulisí se spekuluje o tom, že by Severočeši za defenzivního záložníka mohli získat sumu pohybující se kolem dvaceti milionů korun.

Gecov dorazil do Londýna v neděli, v pondělí se odchovanec pražské Slavie, který si v červnu zahrál na mistrovství Evropy jednadvacítek v Dánsku, podrobil sérii lékařských vyšetření a dnes byl transfer zkompletován.

"Bylo to hodně náročné. Tak důkladnou prohlídku, jako nyní, jsem ještě u jiného hráče neviděl. Kolem Marcela se vystřídalo asi dvacet lékařů a jiných odborníků. Absolvoval fyzické, funkční, zdravotní i psychologické testy. Ale nakonec to dopadlo skvěle," řekl hráčův agent Jiří Müller.

Gecov by mohl být šestým českým fotbalistou, který se v letošní sezoně objeví v Premier League. V Chelsea už působí brankář Petr Čech, v Arsenalu záložník Tomáš Rosický, v Queens Park Rangers brankář Radek Černý a ve West Bromwichi Albion útočník Roman Bednář. Na šanci v Chelsea čeká obránce Tomáš Kalas.

Gecov by si ve Fulhamu, který loni v Premier League skončil osmý, mohl zahrát i Evropskou ligu. Do ní se tradiční klub z Londýna dostal díky nejlepší bilanci v soutěži fair play v anglické lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články