Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zakončení Schicka? To byla extra třída. Je to nadstandardní hráč, chválil kapitán Suchý

K důležitému vítězství 2:1 nad Bulharskem přispěl klíčovou nahrávkou a po závěrečném hvizdu složil kompliment dvougólovému střelci Patriku Schickovi, jemuž rozhodující trefu připravil. Kapitán české reprezentace Marek Suchý byl mimo jiné rád i za fakt, že národní tým složil reparát po drtivé porážce 0:5 v Anglii v prvním utkání kvalifikace o postup na Euro 2020.

Marek Suchý (vlevo) v souboji s Ismailem Isou z Bulharska
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"V souboji jsem získal míč, bylo to tam otevřenější a 'Schicky' byl uprostřed, tak jsem se mu snažil přihrát. Fantasticky zakončil, to je extra třída. Je super, že máme nahoře takového hráče, který se dokáže prosadit a dá dva góly," řekl jednatřicetiletý Suchý, který místo zraněné dvojice Bořek Dočkal - Vladimír Darida převzal kapitánskou pásku.

Schick druhým zásahem navázal na vyrovnávací branku z 19. minuty. "Víme z tréninků, co dokáže, že je nadstandardní hráč. Snažíme se hrát tak, abychom toho využili, a to se povedlo." 

"Nechceme to samozřejmě házet jenom na něj, těžko dá dva góly v každém zápase. Ale myslím, že se jeho kvalita dá využít," pokračoval slávistický odchovanec, který po pěti a půl letech v Basileji bude od příštího ročníku pravděpodobně působit v jedné z pěti elitních lig.

Přestože Bulhaři otevřeli skóre už ve třetí minutě, svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého se nesesypali. "Tím, že inkasujete takhle brzy, je jednoduché zareagovat, protože máte hodně času. Snažili jsme si mezi sebou říct, abychom zůstali v klidu a jeli dál. Ukázali jsme, že jsme byli lepším týmem a jsme hrozně rádi, že jsme vyhráli," prohlásil Suchý.

Čechům se navzdory převaze nepovedlo vstřelit "pojistku" a v závěru se ocitli pod tlakem soupeře. "V první půli jsme tam měli hodně situací. Škoda, že jsme nedali druhý gól. Ve druhé půli jsme tam měli dobré situace, závary a mohli jsme to rozhodnout dřív. Takhle bylo drama až do jejich poslední šance," připomněl čtyřnásobný vítěz švýcarské ligy situaci z nastaveného času.

Po úvodní kvalifikační prohře 0:5 v Anglii se národní tým díky prvním bodům posunul v pětičlenné skupině na postupové druhé místo. "Hrozně důležité. Věděli jsme před utkáním, že to potřebujeme. Teď to máme, jsme šťastní. Jedeme dál, v pondělí nás čeká další duel," odkázal jednatřicetiletý obránce na souboj v Olomouci s Černou Horou.

"Musíme se připravit. Nálada bude super, ale začíná se od nuly. Pro nás to bude druhý domácí zápas, takže půlku úkolu máme za sebou," zakončil Suchý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články