Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Zákaz platí, Atlético má letos po přestupech

Lausanne (Švýcarsko) – Žádné nové hráče nebude letos moci zaregistrovat Atlético Madrid. Semifinalistovi Ligy mistrů potvrdil roční zákaz Sportovní arbitrážní soud (CAS), klub je trestán za porušení pravidel při mezinárodních transferech fotbalistů do 18 let.

Slavící Antoine Griezmann
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Atlético spolu s městským rivalem Realem dostalo trest už v lednu 2016, oba kluby se ale odvolaly a distanc tak začal platit až později. Vloni v prosinci CAS snížil Realu zákaz přestupů na půl roku, Atléticu ale s odvoláním nevyhověl. Pouze mu snížil pokutu z původních 900 tisíc švýcarských franků (asi 22 milionů korun) na 550 tisíc švýcarských franků (13,3 milionu korun).

Atlético tak bude moci registrovat hráče až v lednu 2018. Podle agentury AP to znamená pravděpodobný konec nadějí Manchesteru United na získání útočné hvězdy madridského klubu Antoina Griezmanna, stejně jako to, že do španělské metropole asi nezamíří z Lyonu Alexandre Lacazette.

FIFA se snaží chránit mladé hráče, proto je k jejich přestupům potřeba povolení zvláštní komise. Podle mezinárodní fotbalové federace porušil madridský klub v letech 2007 až 2014 předpisy, které zabraňují obchodování s dětmi a lákání mladých lidí z jejich domovských zemí.

Atlético neoprávněné jednání opakovaně odmítlo. "Rozhodnutí je nespravedlivé a způsobuje našemu klubu nenapravitelné škody," uvedlo v prohlášení Atlético. Zároveň se pozastavilo nad tím, že Realu CAS s odvoláním částečně vyhověl. "Považujeme to za nevýhodné a diskriminující," dodalo vedení třetího týmu uplynulé sezony španělské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články