Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zákaz činnosti na 14 až 25 let. Slovenský svaz rozdělil tresty za korupci

Bratislava – Tvrdé tresty od Slovenského fotbalového svazu vyfasovala šestice fotbalistů zapletená do sázkařské aféry. Bývalý slovenský reprezentant Ivan Hodúr, český obránce Tomáš Huber a čtyři další byli za ovlivňování výsledků ve slovenské lize kvůli sázkám potrestáni zákazem činnosti na 14 až 25 let. Slovenský svaz o tom informoval na svém webu po zasedání disciplinární komise. Tresty jsou platné zpětně od 13. září.

Nejvyšší tresty na 25 let dostali Ivan Žiga s Mariánem Dirnbachem, kteří byli označeni za organizátory korupční činnosti. Osmnáctileté tresty za zmanipulování čtyř utkání probíhající sezony dostali vedle bývalého hráče Jablonce a Sparty Hubera také jeho dva spoluhráči z Dunajské Stredy Marek Božoň a Michal Dian, jenž v minulosti hrál v české lize za Bohemians 1905.

Další hráč Dunajské Stredy Hodúr, který má za sebou angažmá v Liberci a Mladé Boleslavi, nesmí ve fotbale působit 14 let. Dvanáctinásobný slovenský reprezentant se navíc měl podílet na ovlivnění dvou přípravných zápasů Nitry s Bohemians 1905 a MTK Budapešť v roce 2011.

Mezi obviněnými byl také útočník Róbert Rák, o jeho trestu se však dnes nerozhodlo. "Hraje v Rakousku, takže nespadá pod naši pravomoc. Ale všechno bude ještě řešit rakouský svaz," uvedl předseda disciplinární komise Miroslav Vlk. Sázkařskou aféru řeší také slovenská policie.

Je nám líto, video expirovalo.
Zákaz činnosti na 14 až 25 let. Slovenský svaz rozdělil tresty za korupci
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články