Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

"Zajímá je to, jen když vyhrají." Modrič zkritizoval Ronalda s Messim za absenci na Zlatém míči

Chorvatský fotbalista Luka Modrič zkritizoval Portugalce Cristiana Ronalda a Argentince Lionela Messiho za to, že se začátkem prosince v Paříži nezúčastnili slavnostního vyhlášení Zlatého míče časopisu France Football. Třiatřicetiletý záložník Realu Madrid letos v prestižní anketě ukončil desetiletou dominanci hvězdné dvojice.

Luka Modrič
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

"Nemůžu mluvit za jiné, proč se rozhodli nezúčastnit se vyhlášení. Ale vypadá to, že je anketa zajímá jen v případě, že vyhrají," řekl Modrič deníku Sportske Novosti. "Je to nefér vůči ostatním fotbalistům, těm, kteří pro ně hlasovali, fanouškům i fotbalu jako celku," dodal.

Pětinásobný vítěz a obhájce trofeje Ronaldo z Juventusu Turín letos skončil za bývalým spoluhráčem z Realu druhý. Opora Barcelony Messi, který anketu ovládl rovněž pětkrát, obsadil až páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Držitelem Zlatého míče se stal Chorvat Modrič z Realu Madrid

"Ronaldo a Messi jsou fenoméni, kteří posledních deset let dominují a mají svou vlastní soutěž. Jenže tady jde podle mne o úspěchy v této sezoně, což v různých anketách vyneslo stejný výsledek, ať už hlasovali trenéři, novináři, fanoušci i fotbalové legendy," prohlásil Modrič.

Ten letos slavil s Realem třetí triumf v Lize mistrů za sebou a jako kapitán se výrazně podílel na stříbru Chorvatů na mistrovství světa v Rusku. "Pokud chceme diskutovat o tom, jak dobrý je ten který hráč, jediným způsobem je dávat všechny trofeje Messimu s Ronaldem, dokud neukončí kariéru, a zrušit všechna hlasování," zakončil Modrič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články