Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zájem o lístky na fotbalové MS překračuje nabídku

Sao Paulo - Jen několik hodin stačilo k tomu, aby zájem o vstupenky na některé zápasy mistrovství světa v Brazílii předčil jejich nabízený počet. Prodej lístků započal v poledne první fází, na webu FIFA pak bude pokračovat až do desátého října.

FIFA
zdroj: ISIFA/EPA

Na webových stránkách fotbalové federace FIFA, kde se o vstupenky mohou fanoušci z Brazílie i zbytku světa hlásit, je mimořádný zájem o 16 ze 64 utkání. Nejvíc lidí chce zhlédnout zahajovací a finálový duel, kde už je však ve všech cenových kategoriích víc zájemců než nabízených míst.

Na další duely je vysoká poptávka nejčastěji v nejlevnější kategorii lístků, které jsou dostupné jen Brazilcům. Jedná se o semifinálové zápasy v Belo Horizonte a Sao Paulu a všechna utkání základní skupiny s brazilskou účastí.

FIFA:

"Zájem o zmiňované zápasy je obrovský, takže v současnosti je získání lístků nepravděpodobné. Poptávka značně převyšuje nabídku vstupenek, které jsou v současnosti nabízeny."

Nejlevnější lístky stojí 90 dolarů (1 740 korun), a to s výjimkou zahajovacího duelu (220 dolarů/5 680 korun). Jedna domácnost smí žádat maximálně o čtyři lístky na jedno utkání, zápasů může být maximálně sedm. Stejně jako před třemi lety v Jihoafrické republice budou mít o něco levnější lístky občané pořádající země.

Zbývající volné vstupenky z první fáze půjdou do prodeje 11. listopadu, kdy už nepřichází v úvahu los, ale půjde o systém "kdo dřív přijde, ten dřív bere". Další fáze prodeje vstupenek je v plánu od 8. prosince do 15. dubna příštího roku, kdy už budou známí účastníci turnaje a rozlosování základních skupin.

Je nám líto, video expirovalo.
FIFA začala prodávat lístky na MS v Brazílii
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články