Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zájem o Krmenčíka? Jeho odchod není téma, ale stát se může cokoliv, uznal Vrba

Na podzim zářil a jedenácti brankami v lize pomohl Michael Krmenčík Plzni k jasnému prvnímu místu v tabulce. Není tak nijak překvapivé, že kolem něj krouží celá řada zahraničních celků. Pro kouče Viktorie Pavla Vrbu však jeho odchod není v současnosti téma, i když přiznává, že stát se může cokoliv. Pro všechny případy lídr nejvyšší domácí soutěže už na začátku zimní přípravy koupil Tomáše Chorého z Olomouce.

Pavel Vrba na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Chorý přišel k lídrovi nejvyšší soutěže údajně za částku převyšující 20 milionů korun. "Jsou hráči v české lize, o které zájem máme. U Tomáše to bylo trošku jednodušší v tom, že měl výstupní klauzuli. Takže jsme jednali a jsem rád, že se rozhodl pro Plzeň," řekl Vrba. 

"Vycházíme i z toho, že momentálně je dost velký zájem o Michala Krmenčíka. Chceme mít dalšího hrotového útočníka, abychom byli připraveni na alternativu, že třeba Michal odejde. Myslím, že ale není téma odchod Krmenčíka v tomto období, spíš chceme doopravdy posílit. Může se stát cokoliv," doplnil kouč.

Čtyřiadvacetiletý Krmenčík na podzim zářil, vstřelil 11 ligových gólů a přidal šest asistencí. Střeleckou formu měl i v Evropské lize a rovněž si vypracoval pevné místo v reprezentaci. "Michal hraje výborně a zájem o něj bude. Dlouhodobě se může stát, že o Michala přijdeme. Nechceme to řešit jako někdo jiný, my na to chceme být připraveni," prohlásil Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští fotbalisté se připravují na jarní část ligy

Chorý podle něj má předpoklady, aby se v Plzni prosadil. To se na podzim nepovedlo jinému útočníkovi Jakubu Řezníčkovi, který stráví jaro na hostování v Olomouci.

"My to bereme i s perspektivou. Tomáš má 22 let, nechtěli jsme staršího hráče, který by tady odehrál možná sezonu," upozornil čtyřiapadesátiletý trenér.

"V Olomouci na něj strašně sázeli v soubojových věcích, my jsme možná víc do kombinace. Nemyslím, že by to pro něj měl být problém, protože dokáže hrát i dobře na míči a udržet je. Do našeho způsobu hry by mohl zapadnout velice slušně," dodal Vrba, jehož tým vede prvoligovou tabulku o 14 bodů před Slavií a Olomoucí.

V zimním přestupovém období Vrba další posily neočekává. "Pokud budeme vědět o lepších hráčích v české lize, tak samozřejmě zájem z naší strany bude. Momentálně máme hráče, o kterých jsme přesvědčení, že do Plzně patří. Nemáme důvod dělat nějaké širší nákupy, myslím, že by to nebylo správné," uvedl bývalý kouč české reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články