Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zahrát si proti Ronaldovi by bylo neskutečné, hlásí z dovolené reprezentační nováček Vlkanova

S přibývajícími roky už Adam Vlkanova přestával věřit, že se nominace do národního týmu dočká. Po vydařené sezoně v Hradci Králové však sedmadvacetiletý záložník premiérovou reprezentační pozvánku k velké radosti obdržel. Pokud během čtyř červnových zápasů Ligy národů dostane šanci i na hřišti, splní se mu sen.

Je nám líto, video expirovalo.
V nominaci českých fotbalistů je nováček Vlkanova

"Samozřejmě jsem o reprezentaci snil už jako malý kluk. Musím ale říct, že čím déle jsem byl v Hradci, tím míň jsem věřil. Po téhle sezoně, která vyšla celému týmu i mně, jsem trochu zadoufal, že by možnost přijít mohla. Jsem strašně rád, že to dopadlo," řekl Vlkanova.

V uplynulém ligovém ročníku skončil s východočeským nováčkem na překvapivém šestém místě v tabulce. S osmi brankami a osmi asistencemi byl šestým nejproduktivnějším hráčem nejvyšší soutěže.

"Měl jsem nějaké náznaky, že bych v reprezentaci mohl být. Figuroval jsem i v širší nominaci, strašně si vážím toho, že jsem pozvánku dostal. Teď doufám, že odehraju i nějakou minutu, byl by to pro mě splněný sen," uvedl Vlkanova, jenž si v roce 2016 připsal jeden start za reprezentační jednadvacítku.

České mužstvo si v Lize národů při premiéře v elitní skupině A zahraje dvakrát proti Španělsku a jednou s Portugalskem a Švýcarskem. "Bude to obrovská zkušenost. Uvidíme, jestli se dostanu do hry, ale jsem si jistý, že i když budu jen součástí týmu, bude to stát za to. Každá minuta proti takovým týmům by mě strašně potěšila, úplně by to znásobilo moje nadšení. A zahrát si třeba proti Ronaldovi by bylo neskutečné," prohlásil kapitán Hradce.

Když se objevil v širší nominaci trenéra Jaroslava Šilhavého, tak se dovolenou, kterou měl naplánovanou na červnový reprezentační termín, okamžitě pokusil prodat. "To se povedlo, hned jsme si objednali jinou o týden dřív. Jsme v Turecku na první dovolené s dcerkou, nechtěli jsme ji vynechat. Teď si všichni užíváme, všechno je super," přiznal Vlkanova.

Spekulacemi médií o možném letním odchodu se nezabývá. "Mám zprávy od manažera, že se nějací zájemci ozývají, sám o tom ale nic nevím. Nechávám to na něm, užívám si dovolenou a tyhle věci neřeším. Uvidíme, co bude, až přijedu," dodal ofenzivní záložník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články