Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zadržený Pelta byl kvůli zdravotním problémům převezen do Brna

Praha – Předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta, který čelí obvinění z podvodů s dotacemi, byl ze zdravotních důvodů převezen ve středu v noci z Prahy do brněnské vazební věznice s nemocnicí, kde se podrobí vyšetření. 

Sport
zdroj: ČT4

Původní informaci serveru sport.cz potvrdil právní zástupce šéfa FAČR Bronislav Šerák. "Volali z kanceláře, že přišlo vyrozumění o tom, že byl pan Pelta převezen k hospitalizaci do nemocnice vazební věznice v Brně. Informace o jeho zdravotním stavu nemám, jen nám to oficiálně oznámila Vězeňská služba Ruzyně," sdělil Šerák.

Je nám líto, video expirovalo.
Půlmiliardová dotace pro sport se podle policie dělila nezákonně

Pelta je spolu s náměstkyní ministryně školství Simonou Kratochvílovou a bývalým šéfem ministerského odboru Zdeňkem Břízou stíhán kvůli zneužití pravomocí úřední osoby, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Obvinění čelí i FAČR, asociace však už dříve jakékoliv provinění odmítla. Ve stínu aféry také ministryně školství Kateřina Valachová pozastavila dotace pro sport a následně oznámila, že k 31. květnu odstoupí z funkce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články