Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Žádné přehnané plány. V příští sezoně by měl být cíl Leicesteru desítka, řekl Ranieri

Leicester (Británie) – I když v současnosti mají na dosah překvapivý zisk titulu v anglické lize a s předstihem si zajistili postup do Ligy mistrů, trenér fotbalistů Leicesteru Claudio Ranieri zůstává do budoucna nohama na zemi. Italský manažer si myslí, že klub by měl v příští sezoně usilovat o umístění v první desítce tabulky.

Claudio Ranieri
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Leicester se v minulém ročníku na poslední chvíli zachraňoval mezi elitou, ale teď má čtyři kola před koncem Premier League pětibodový náskok na druhý Tottenham a jistotu účasti ve skupině Ligy mistrů. "Tento rok je výjimečný a měli bychom si to uvědomovat," řekl Ranieri.

Chápe, že mužstvu okolo Jamieho Vardyho a Rijáda Mahríze výrazně nahrálo i trápení hlavních adeptů na titul v čele s mistrovskou Chelsea, která se pohybuje jen ve středu tabulky.

"Jsme v čele, protože favorité hodně klopýtali, a to se v příští sezoně nebude opakovat. Naší realitou by mělo být umístění v první desítce," upozornil čtyřiašedesátiletý trenér.

Leicester podle něj ukázal, čeho jsou schopni papíroví outsideři. "Když jsem před sezonou přišel a viděl své hráče, tak jsem si pomyslel, že se nám může něco povést. Promluvili jsme hlasem malých týmů a klubů s minimálními šancemi," prohlásil Ranieri. "Je to demonstrace toho, že můžete vyhrávat různými způsoby. Nadevše ale musíte věřit a bojovat. Tento tým za tím jde společně," dodal zkušený kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články