Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žádné přehnané ambice. Zlín se chce hlavně udržet

Zlín - Hrát dobrý fotbal, neudělat ostudu a udržet se mezi elitou. Takové jsou plány fotbalistů Zlína před obnovenou premiérou v první lize. Ševci se do nejvyšší soutěže vrátili po šesti letech, když jim k tomu dopomohlo odstoupení Varnsdorfu kvůli nevyhovujícímu stadionu.

Slavící fotbalisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Vyjadřuji s pokorou přání, abychom byli důstojným účastníkem nejvyšší soutěže a hráli dobrý fotbal. Kádr jsme posílili, vylepšujeme stadion, jsme aktivní ke stávajícím i novým partnerům klubu," uvedl ředitel klubu Milan Plesar. 

Novými posilami jsou Tomáš Janíček z Karviné, chorvatský útočník Marko Jordan, na hostování přišli ze Slavie Štěpán Koreš a ze Sparty brankář Tomáš Holý, z hostování v Brně se vrátil hráč reprezentační jednadvacítky Jakub Jugas. V kádru je na hostování z Jablonce také Antonín Fantiš, který po zranění dohání kondici a mohl by stihnout závěr podzimu.

"Příprava byla na hranicích únosnosti, nepouštěli jsme se do hazardních věcí. Vyzkoušeli jsme nové hráče, kteří mají svou kvalitu. Z pěti z nich mohou být čtyři v základní sestavě," poznamenal trenér Bohumil Páník.

Roli brankářské jedničky by měl převzít Holý. "Je to zcela jiný brankář ve srovnání s těmi, které zde máme. Výškou a způsobem chytání. Stejně kvalitní s jinými přednostmi je Dostál. Máme tím dva brankáře na výběr podle způsobu hry soupeřů," vysvětlil Páník.

V přípravných utkáních si vedl ligový nováček solidně, z devíti zápasů pětkrát vyhrál a jednou remizoval. Nejlepšími střelci v přípravě byli Poznar (5 gólů) a Železník (4). "Oba zaslouží absolutorium. Chápou fotbal ve všech souvislostech včetně defenzivní činnosti. Umějí vyblokovat stopery, zavírat prostory, vytlačit soupeře do těch prostorů, které potřebujeme. A pravidelně se jim daří také střelecky," pochvaloval si kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Nováček fotbalové ligy Zlín myslí jen na záchranu

O prvoligové zápasy ve Zlíně je mezi fanoušky značný zájem. "Cítíme hlad po první lize nejen ze strany diváků, ale také od partnerů. Podařilo se nám už prodat 1200 permanentek, což je příjemné překvapení," uvedl Plesar.

Rozpočet klubu se po postupu navýšil. "Pracujeme s částkou mezi 40 až 45 miliony korun. Stále probíhají jednání s potenciálními partnery. Chováme se tak, že si koupíme to, na co máme. Nikomu nic nedlužíme. Všichni mají včas výplaty. To je nejvyšší devíza," řekl Plesar.

Začátek ligy nestihnou kvůli zranění Robert Bartolomeu a Diego Živulič. "Oba mají poraněné kotníky. Ale po odborném lékařském vyšetření by se mohli brzy zapojit do přípravy," dodal Páník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články