Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Začátek druhé půle rozhodl, shodli se po prohře reprezentanti

Olomouc – Měli udělat důležitý krok v boji o postup na mistrovství světa v Brazílii. Místo toho však utrpěli nejvyšší domácí porážku v historii reprezentace. Čeští fotbaloví reprezentanti tuší, že kvůli prohře s Dánskem 0:3 jejich šance na postup značně klesly. "Je to obrovská komplikace. Bude jen na nás, jestli se vrátíme do hry," řekl po zápase kapitán Petr Čech.

O výsledku celého utkání rozhodl vstup do druhého poločasu. Zatímco v tom prvním Češi Dánům příliš šancí nenabídli, začátek druhé části čeští fotbalisté vůbec nezvládli a Dánové převzali otěže zápasu.

"V prvním poločase jsme hráli dobře, měli jsme i příležitosti, několik střel, ale gól jsme nedali. Soupeř zahrozil až ke konci první půle. Ten druhý poločas se nám ale nepovedl. Dánům vyšly dva, tři protiútoky a bylo vidět, že se chytili. Hlavně rozhodl ten první gól. Tam se ty misky převrátily na jejich stranu," hodnotil rozhodující moment utkání brankář Čech.

Stejného názoru byl i stoper českého výběru Tomáš Sivok. Dle něj Dánové utkání vyhráli zcela zaslouženě. "Dánové byli lepší. Lépe kombinovali, čekali v bloku a vyráželi do rychlých brejků. Nám se nedařilo hrát, co jsme předváděli v předchozích utkáních, tedy kombinovat a dostávat se do šancí," řekl Sivok.

Česko - Dánsko
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Absence Tomáše byla znát"

Důležitou se opět ukázala i absence Tomáše Rosického, který kvůli nakoplému svalu naskočil až po hodině hry. "Tomáš nám chyběl. Dokázal to, když přišel na těch dvacet minut. Dokázal se otočit s balonem a přečíslit soupeře, a to nám právě chybělo v první půli," řekl na adresu Rosického Sivok.

"Když přišel Tomáš Rosický, tak se s tím snažil něco udělat, bylo vidět, že se to malinko zvedlo, ale oni to trefovali z každé pozice," prohlásil levý obránce David Limberský.

Češi teď musí bezpodmínečně porazit Arménii

Kvůli dnešní prohře česká reprezentace klesla v tabulce skupiny B až na čtvrté místo, když na druhé Bulhary, kteří mají o zápas víc, ztrácí čtyři body. Čeští hráči si tak uvědomují, že nadcházející zápas proti nevyzpytatelné Arménii bude pro boj o postup do Brazílie klíčový.

"Bohužel si to neumíme udělat jednoduché. Ocitli jsme se v situaci jako už několikrát, ale bude jen na nás, jak se s tím popasujeme. Ta cesta je dlouhá, takže tu šanci odčinit toto zaváhání stoprocentně máme. Teď už musíme jen vyhrávat," uvědomuje si vážnost situace Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Dánsko

"Víme, že se nám to dneska nepodařilo, ale musíme to hodit za hlavu a jít dál," prohlásil Limberský.

Reprezentanti však i nadále neztrácí naději, že na mistrovství světa zvládnou postoupit. "Stále věřím, že to zvládneme. Už jsme to dokázali v minulé kvalifikaci, kdy jsme byli pod tlakem, a snad se to povede i nyní," dodal Tomáš Sivok.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články