Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Za zraněného Staňka naskočí do reprezentace Nguyen

České fotbalisty do závěrečného utkání kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa proti Estonsku doplní na lavičce brankář Filip Nguyen. Devětadvacetiletý hráč Slovácka nahradil Jindřicha Staňka, který se kvůli zranění od týmu odpojil po přípravném zápase s Kuvajtem.

Filip Nguyen
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Nguyen už byl v národním týmu několikrát, na premiérový start ale stále čeká. Proti Estonsku by měla nastoupit gólmanská jednička Tomáš Vaclík. Staněk si během srazu přivodil zranění a už nebyl k dispozici na čtvrteční utkání proti Kuvajtu. Drobné potíže má i stoper Tomáš Kalas, který ale v mužstvu zůstal. Trenéři věří, že na úterní zápas by měl být k dispozici.

Reprezentanti si rozebrali utkání proti Kuvajtu, který rozdrtili 7:0, a už se začínají chystat na Estonsko. "S Kuvajtem jsme si mohli vyzkoušet hru do plné obrany. Myslím, že něco podobného budeme muset řešit i s Estonskem. Víme, že to bude určitě těžší zápas, kvalitnější soupeř, na to se připravujeme. Rozebrali jsme si zápas s Kuvajtem, video na Estonsko jsme ještě neměli. Na to je ještě čas," řekl brankář Aleš Mandous, který chytal proti Kuvajtu a za reprezentaci nastoupil podruhé.

Češi ve světové kvalifikaci figurují na druhém místě tabulky o skóre před třetím Walesem, který má ale zápas k dobru. Přímo na šampionát postoupí jen vítěz skupiny, jímž s největší pravděpodobností bude Belgie. Týmy na druhých pozicích čeká play-off, kde se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají skoro jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se musí obejít bez Staňka, zranění trápí také Kalase

Definitivu play-off mohou reprezentanti získat dnes večer po zápase Francie s Kazachstánem. Zatím ale nebude jisté, jestli budou Češi v baráži nasazeni, což by znamenalo, že v semifinále nastoupí doma. O dějišti následného finále pak rozhodne los.

"Právě proto, že nevíme, jestli budeme nasazeni, nebo ne, nedokážeme si ani tipnout, koho bychom v play-off mohli mít. Ani o tom nespekulujeme. Doufám, že dostaneme nějakého soupeře, kterého porazíme, a půjdeme dál," uvedl Mandous.

Se spoluhráči plánují večer sledovat zápasy v "české" skupině, v níž Wales přivítá Bělorusko a Belgie nadcházejícího soupeře národního celku Estonsko. "V televizi dávají Belgii, to určitě budeme sledovat. Wales zkusíme někde najít. Ty zápasy nás samozřejmě zajímají, takže budeme s kluky koukat na pokoji," řekl Mandous.

Reprezentace se během listopadového srazu připravuje bez hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého, který má koronavirus. Mužstvo vede asistent Jiří Chytrý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články