Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Za své hanění dala UEFA Plzni vysokou pokutu

Plzeň – Fotbalový tým Viktoria Plzeň bude muset zaplatit pokutu 12 tisíc eur, kterou jí udělila Evropská fotbalová unie UEFA. Jde o následek incidentu, který se týkal právě UEFA, jež rozhodla, že Plzeň musí hrát svá mezinárodní utkání na stadionu v pražském Edenu. Fanoušci během předkola v Kodani zareagovali rozvinutím velkého transparentu, který se vůči fotbalové unii nevyjadřoval příliš jemně. Sklidili tehdy potlesk celého stadionu.

Radost plzeňských hráčů
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Generální ředitel Viktorie Adolf Šádek vyzval fanoušky, aby během utkání klidnili své projevy. Pokuta za transparent kritizující UEFA není pro tým zanedbatelná, ještě ráznější postih ale tým zřejmě ještě čeká kvůli odpalování světlic utkání Ligy mistrů Plzně proti Borisovu.

"Za hanlivý nápis adresovaný Evropské fotbalové unii během zápasu v Kodani nám byla vyměřena pokuta 12 tisíc eur, za světlice v duelu s Borisovem bude pokuta mnohonásobně vyšší. Celkově se tak reálně na pokutách přiblížíme milionu korun, které bychom v každém případě dokázali investovat smysluplnějším způsobem," shrnul Šádek na klubovém webu.

Ačkoli mohou být fanoušci zklamáni, je ředitel Šádek přesvědčen o tom, že není třeba, aby svůj vyvolený tým finančně poškozovali. "UEFA v tomto razí velmi nekompromisní tón. Také proto vyžaduje UEFA vydávání vstupenek na jméno, aby se v případě potřeby mohla jednodušeji dohledat totožnost problémového fanouška. Maximální snahu o určení pachatele by v případě opakovaných problémů na stadionu v Edenu vyvinula také Viktoria," zdůraznil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články