Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Za oběti masakru utichli i fotbalisté Trondheimu

Trondheim – Fotbalisté Trondheimu sice myslí na středeční zápas třetího předkola Ligy mistrů proti Plzni, vrásky na čele jim však přidělal páteční masakr na norském ostrově Utöya a v hlavním městě Oslu. Hráči Rosenborgu proto uctili památku 76 obětí. "To, co se stalo, je šílené. Je to jako horor. I když neznám nikoho, koho se tragédie přímo dotkla, přesto mě to hodně ovlivnilo," uvedl záložník Markus Henriksen.

Hráči Rosenborgu poslali tichou vzpomínkou obětem přímo na tréninku v pravé poledne. Večer se pak zúčastnili smutečního průvodu v Trondheimu. Na něm nechyběl ani Henriksen. V pondělí měl narozeniny, místo oslavy však nesl pochodeň.

"Jsou to zvláštní narozeniny, ale vůbec jsem se nerozmýšlel, jestli se mám zúčastnit. Tímto způsobem lze ukázat respekt všem, které ta smutná událost zasáhla. Svou přítomností ukážeme, jak moc s tím nechutným činem nesouhlasíme," dodal záložník.

Útok radikála Anderse Behringa Breivika zacloumal i kabinou plzeňských fotbalistů. "Vnímáme to, je to strašná událost," řekl obránce David Limberský s tím, že to na soupeři může zanechat nějaká stopy. "Jen věřím, že nikdo z klubu tam třeba neměl nikoho blízkého," dodal pro Deník Sport.

Ještě o víkendu nebylo jasné, zda se utkání neodloží. Ve vzduchu visely spekulace, zda Rosenborg nevznese na UEFA požadavek o přesunutí zápasu do jiného termínu. Nyní je ovšem jasné, že hrát se bude. Před výkopem se stadion Lerkendal ponoří do minuty ticha, domácí pak nastoupí s černými páskami.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články