Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Za nasazením Aršavina si stojím, tvrdí trenér Arsenalu Wenger

Londýn – Trenéra fotbalistů Arsenalu Arséna Wengera hodně mrzí nedělní porážka 1:2 v ligovém šlágru s obhájcem titulu Manchesterem United. Je mu jasné, že si "Kanonýři" hodně zkomplikovali boj o čtvrté místo zaručující účast v předkole Ligy mistrů. Arsenal totiž ztrácí na Chelsea už pět bodů. Wenger byl po zápase pořádně rozmrzelý, navíc jej rozladila i kritika vlastních fanoušků, kteří francouzskému kouči vyčítali střídání osmnáctiletého záložníka Alexe Oxlada-Chamberlaina a nasazení Andreje Aršavina.

Arséne Wenger
zdroj: AP

"Jsem opravdu zklamaný. Měli jsme složitý první poločas, byli nervózní, technicky špatní a nedostali se na úroveň, na které bychom chtěli být," uvedl Wenger po utkání. "Ve druhém poločase jsme ukázali bojovného ducha, mohli jsme zápas několikrát rozhodnout, ale United jsou v každém ohledu o něco vyspělejší než my," litoval, jak jeho tým usnadnil velkému rivalovi cestu ke druhé, vítězné brance.

Emirates Stadium ovládly zlostné reakce fanoušků Arsenalu, kterým zřejmě dochází trpělivost se současnými výsledky, a hlavním viníkem je podle nich právě Wenger. Frustraci dali najevo už během utkání, když Wenger v 73. minutě stáhl ze hry aktivního Oxlada-Chamberlaina, který připravil pro Robina van Persieho vyrovnávací branku, a ze střídačky poslal do hry Aršavina.

Fanoušci začali na svůj tým bučet

Fandové Arsenalu neměli pro střídání pochopení a hned začali bučet. Ještě víc zuřili, když hosté krátce po rošádě dali rozhodující gól. Arsenal v neděli prohrál už osmý ligový zápas v sezoně. "Lidé si platí za vstupenky, mohou dát najevo své emoce. Chápu, že jsou tím střídáním naštvaní, zvlášť když to příliš nevyšlo. Ale zase to znamená, že jsem se správně rozhodl pro základní sestavu," uvedl Wenger. "Nemůžeme diktovat fanouškům, jak se mají chovat. Ani to neznamená, že mají pokaždé pravdu," stál si za svým rozhodnutím Wenger. "Dělám trenéra třicet let, za tu dobu jsem provedl asi padesát tisíc střídání a nemusím obhajovat každé rozhodnutí, které udělám. Prostě si za tím stojím," řekl.


Ani s odstupem by prý neudělal nic jinak. I když i televizní kamery zachytily kapitána Van Persieho, který s nechápavým výrazem sledoval odchod Oxlada-Chamberlaina. "Alex byl v týdnu nemocný, byl vyčerpaný a začalo ho tahat lýtko. Je to osmnáctiletý kluk, které začíná v Premier League, Aršavin je kapitán v reprezentaci... A lidé to zpochybňují? Buďme seriózní," prohlásil Wenger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články