Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Za milionové ztráty nikdo odpovědnost neponese, policie případ odložila

Praha – Někdejší vedení Fotbalové asociace ČR (tehdy ČMFS) před nástupem Ivana Haška trestáno za špatné hospodaření s finančními prostředky nebude. Policie minulý týden odložila žalobu na podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného nakládání s prostředky organizace. S největší pravděpodobností tak nikdo odpovědnost za ztracené miliony neponese, píše deník Sport.

Vlastimil Košťál
zdroj: Isifa/LN autor: Tomáš Krist

V roce 2010 po nástupu Ivana Haška do čela FAČR si nechalo nové vedení udělat audit hospodaření, který zjistil vážné nedostatky v hospodaření. Policie převzala podnět jen ke dvěma případům, a to prodeji domu v Kozí ulici a přípravě projektu Národního stadionu.

Dohromady činila ztráta 15 milionů. Obé měl na starosti bývalý místopředseda někdejšího Českomoravského fotbalového svazu Vlastimil Košťál. Policie nyní případ odložila.

Nutno dodat, že Košťál už se dříve vyvlékl z prošetření věcí u disciplinární komise. Odůvodnil to tím, že není členem občanského sdružení, které před tím několik let řídil.

Fotbalová asociace se bude odložením své žaloby zabývat. "Tento fakt jsme obdrželi minulý týden a seznámíme s ním nejvyšší orgán, jímž je výkonný výbor, na jeho nejbližším zasedání 27. dubna," uvedl Jaroslav Kolář pro deník Sport.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články