Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Za Džeka nabízí AC Milán výměnou i Jankulovského

Wolfsburg (Německo) – Podle listu Wolfsburger Allgemeine Zeitung nabízí italský velkoklub AC Milán výměnou za vytouženého útočníka Edina Džeka z Wolfsburgu mimo jiné i českého reprezentanta Marka Jankulovského. Za příchod bosenského kanonýra nabízí vedení severoitalského klubu kromě Jankulovského také obránce Kachu Kaladzeho a navíc finanční kompenzaci.

Vedení AC se snaží angažovat Džeka už od loňského léta, ale zástupci Wolfsburgu zatím všechny nabídky odráželi. Italové za něj byli ochotni zaplatit přes půl miliardy korun, což je pětinásobek sumy, za kterou fotbalista přestoupil v roce 2007 do německého celku z Teplic. V tomto přestupovém období nejprve přišli Milánští s nabídkou 25 milionů eur (asi 655 milionů korun), ale opět narazili. Třiadvacetiletý Džeko má ve Wolfsburgu smlouvu až do roku 2013 a německý klub dal najevo, že ho chce udržet co nejdéle.

Dvaatřicetiletý Jankulovski působí na San Siru od roku 2005, ale v této sezoně příliš šancí nedostává. V italské lize se objevil jen v pěti zápasech a v posledních dvou případech střídal. Wolfsburg už má na soupisce jiného českého obránce - Jana Šimůnka, který se v tomto ročníku dostal na hřiště ještě méně. Na podzim odehrál v bundeslize jen 38 minut.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články