Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Za Čechem dorazily do Prahy i děti z Číny, USA, Norska či Zambie

Praha - Rekordní počet 155 dětí se letos účastní dvanáctého ročníku fotbalové školy Petra Čecha. Pětatřicetiletý gólman londýnského Arsenalu nově přivítal také 27 talentovaných mladíků z Číny, kteří dorazili na pražskou část týdenního kempu. Vzhledem k vysokému zájmu probíhá poprvé i druhý turnus ve Zruči u Plzně, kde trénoval mimo jiné i Čechův osmiletý syn Damián.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová škola Petra Čecha láká děti z mnoha zemí

"Samozřejmě mě to těší, že zájem pořád narůstá. Když jsme školu otevírali, doufali jsme, že zájem bude pokračovat, že se děti budou vracet. Když člověk dělá dvanáct ročníků, je trošku pod tlakem, aby to pořád splňovalo nejlepší podmínky," řekl Čech.

Číňané dorazili vzhledem ke spolupráci Česko-čínské asociace pro kulturní výměnu s fotbalovým centrem z provincie Šen-čen, které účast svých talentů z velké části financovalo. Škola pro děti do 15 let přilákala i další hráče ze zahraničí. Přijeli také dva zástupci z Norska, USA a Spojených arabských emirátů, chlapec ze Zambie a dívka z Irska.

"Je tu potřetí, trošku se zranila při prvním tréninku, takže se dneska nemohla zapojit. To, že škola přitahuje i děti ze zahraničí, ukazuje, že to děláme dobře," pokračovala dlouholetá opora národního mužstva.

S dětmi si zatrénoval v tréninkovém centru Sparty na Strahově. V sobotu ve Zruči u Plzně a bylo to pro něj speciální i tím, že odtud pocházejí jeho rodiče. "Rodiče tam bydlí. Celá moje rodina se přišla podívat. Tím, že se zapojil i syn, měli na co koukat. I když pro něj to byl oříšek, protože byl jasně nejmladší. Musel se hodně snažit, aby se jim vyrovnal," řekl Čech.

"Snažíme se jak jemu, tak i dceři Adélce dát možnost, aby si vyzkoušeli všechny možné sporty. Pak bude na nich, co je bude nejvíc bavit. Damián je poslední dobou víc a víc v bráně. Odehrál dva zápasy. Jsem rád, že ho fotbal baví," konstatoval vítěz milionářské Ligy mistrů z roku 2012.

O tom, co bude dělat po ukončení profesionální kariéry, zatím jasno nemá. Nicméně nevylučuje, že se stane trenérem. "Jedna z možností to je. Strašně mě to baví. Ale uvidíme, co se stane," podotkl Čech.

Stejně jako před rokem se jeho školy zúčastnili i dva trenéři z fotbalové školy Arsenalu. Pět nejlepších dětí se může těšit na srpnový pobyt ve zmíněné škole v Londýně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články