Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Za blamáž milionová pokuta. Slávisté se omluvili fanouškům

Praha - Debakl 0:7 s Teplicemi bude řádně potrestán. Vedení Slavie Praha udělilo fotbalistům i realizačnímu týmu včetně sportovního vedení pokutu jeden milion korun. Negativní motivací má být pro tým i další tvrdý potenciální trest: pokud Pražané nezvítězí ve třech následujících zápasech se Znojmem, Chomutovem a Jihlavou, dostane tým za každý nevyhraný duel pokutu půl milionu korun. Všichni hráči A-týmu, členové realizačního týmu a sportovního vedení klubu se za svůj výkon v oficiálním prohlášení příznivcům omluvili.

zdroj: ČT4

Finanční postihy za ostudný debakl byly hráčům a realizačnímu týmu oznámeny ráno před tréninkem. Vedení se zabývalo nejvyšší ligovou porážkou v klubové historii od úterý, řešilo ji i pohovory s členy realizačního týmu a hráči. Nakonec se rozhodlo pro pokutu a zatím nesáhlo k žádným personálním změnám. Ve funkci setrval i trenér Michal Petrouš.

Ten v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že hlavním problémem je přístup hráčů. "Po těch gólech, co jsme dostali, jsem si říkal, že tady ani nemusím být, že tam jsem zbytečný. Připadalo mi, jako by mě hráči snad ani nechtěli," uvedl. "Je to spíš otázka přístupu a jejich charakteru. Příkladem je naše defenziva. Musí zodpovědně bránit a nešetřit krokem, ale většina hráčů to podceňuje," dodal.

Podobně to vidí i generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle. "Hráči mají za sebou kvalitní přípravu, jsou dobře trénovaní a některé části zápasu ukázaly, že mají na daleko lepší výkony. Pokud je tady nějaká vina, pak spíš ve hráčích, protože ve Slavii mají vytvořené všechny předpoklady, aby nepodávali takové ostudné výkony jako v pondělí," řekl Šeterle deníku Sport.

Výkon neslučitelný s tradicí

Slávisté cítili potřebu se za svůj výkon omluvit. "My, níže podepsaní hráči a členové realizačního týmu SK Slavia Praha, tímto prohlašujeme, vzhledem k nedůstojnému průběhu utkání 5. kola Gambrinus ligy odehraného dne 19. srpna 2013 mezi fotbalovými kluby SK Slavia Praha a FK Teplice, že náš sportovní výkon, přístup, úsilí a nasazení v tomto utkání, a to jak celku, tak jednotlivců, nebyl hoden tradice spojené s klubem SK Slavia Praha, s jeho dosavadními úspěchy a s historickým odkazem slavných slávistů, jako byl například Josef 'Pepi' Bican, a neslučuje se ani se sportovními cíli, které si klub SK Slavia Praha vytyčil pro tento soutěžní ročník," uvádějí v prohlášení.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia pokutovala hráče a realizační tým

Slavia výsledkem 0:7 překonala svou nejhorší porážku na ligové úrovni 1:7 od Ostravy v roce 1954 a Slovanu Bratislava v sezoně 1959/60. Debakl 0:7 utrpěli červenobílí dosud jen jednou před šesti lety v Lize mistrů na hřišti londýnského Arsenalu.

Brankář Radek Černý:

"Musíme začít úplně od začátku. Od jednoduchých věcí – od bojovnosti, základního postavení. Každý nějaké postavení v týmu má, a to si musí plnit. A pak přidat nějakou nadstavbu – fotbalovost a um."

Kdo přijde? Zápotočný, Fantiš nebo snad Erich Brabec?

V reakci na pondělní výprask by Slavia mohla posílit kádr. "Mužstvo bude průběžně doplňováno, aby tým byl kvalitnější," potvrdil Šeterle. "Karol Kisel je sám, měli by tam být alespoň dva hráči podobného typu," doplnil Petrouš.

Podle deníku Sport se Slavia zajímá o několik hráčů, ráda by prý získala ze Sparty zkušeného obránce Tomáše Zápotočného i svého bývalého záložníka Milana Černého, který působí v tureckém Sivassporu. Spekuluje se také o tom, že Pražané chtějí i ostravského ofenzivního záložníka Antonína Fantiše.

Server hattrick.cz zase uvedl, že klub se možná pokusí ze slovenské Senice získat stopera Ericha Brabce, který Slavii jako kapitán dovedl k titulům v letech 2008 a 2009.

Zdroj
ČTK, Deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články