Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Z velké posily velkým zklamáním. Higuaín si na Anglii ještě nezvykl, řekl trenér Chelsea Sarri

Měl být posilou, která na jaře dodá útočné síle Chelsea pořádné grády. Místo toho však zůstává Gonzalo Higuaín daleko za očekáváním. Kouč soupeře pražské Slavie ve čtvrtfinále Evropské ligy Maurizio Sarri proto musel uznat, že jeho svěřenec má v Anglii problém s adaptací. Zároveň však doufá, že v závěru sezony argentinský střelec zabere a dostane se do formy.

Gonzalo Higuaín
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

Higuaín přišel do Chelsea v lednu z Juventusu na půlroční hostování, ale v londýnském celku zatím nenaplňuje vysoká očekávání. Již bývalý argentinský reprezentant vstřelil pouhé tři góly v 11 soutěžních zápasech. Navíc se trefil jen proti outsiderům Huddersfieldu a Fulhamu.

"Řekl mi, že je to pro něj v Anglii těžké, protože jsou tady opravdu silní a důrazní obránci. I rozhodčí jsou jiní než v Itálii, takže zažívá jiný fotbal. Hlavně pro útočníky a brankáře je to tady složité," řekl Sarri.

Italský kouč si vybral Higuaína na základě úspěšné spolupráce z Neapole, především výtečné sezony 2015/16, kdy jednatřicetiletý fotbalista nasázel rekordních 36 ligových gólů. "Myslím, že potřebuje čas, my však čas nemáme. Takže od něj potřebujeme, aby byl v závěrečných dvou měsících v top formě," upozornil Sarri, jehož svěřenci jsou po 31 kolech Premier League na šestém místě tabulky, ale na čtvrtý Tottenham ztrácejí pouze bod.

Sarri zatím neví, jestli Higuaín i po sezoně zůstane v Chelsea. Anglický klub totiž dostal od Mezinárodní fotbalové federace FIFA roční zákaz přestupů za porušení pravidel o uzavírání smluv s mladými hráči. "Blues" se budou proti trestu bránit 11. dubna před odvolací komisí FIFA.

"Teď je důležité pouze to, aby se Gonzalovi povedly závěrečné dva měsíce. Ale opravdu pro něj není snadné si zvyknout na anglickou ligu," uzavřel šedesátiletý trenér.

Slavia přivítá Chelsea v úvodním čtvrtfinále EL příští čtvrtek 11. dubna, odveta na Stamford Bridge je na programu o týden později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články